ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Μέχρι πότε πρέπει να κάνουν αιτήσεις οι νέοι δικαιούχοι

Κοινωνικό μέρισμα: Μέχρι πότε πρέπει να κάνουν αιτήσεις οι νέοι δικαιούχοι

Μέχρι τις 30η Ιουνίου πρέπει να καταβληθούν οι αιτήσεις όσων διεκδικούν το κοινωνικό μέρισμα με τα νέα κριτήρια που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Επιπλέον, θα επανεξετασθούν κάποιες αιτήσεις που απορρίφθηκαν στο παρελθόν, διότι δεν πληρούσαν με το παλιό σύστημα τα κριτήρια.

Υπενθυμίζουμε πως οι δικαούχοι θα αυξηθούν κατά 320.000, μετά τη διεύρυνση του εισοδηματικού ορίου στα 7.050 ευρώ για τους άγαμους και αναλόγως για τις οικογένειες.

Στον κατάλογο των ατόμων που θα λάβουν το μέρισμα υπολογίζεται ότι θα περιληφθούν και 40.000 νέοι άνεργοι (άνεργοι που εγγράφηκαν στα μητρώα του ΟΑΕΔ το 2013).

Υπολογίζεται ότι θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα τουλάχιστον 40.000 άνεργοι, που ήταν χωρίς δουλειά και το 2013.
Επιπλέον, 50.000 αιτήσεις που είχαν γίνει αποδεκτές μέχρι τέλος Μαΐου, αλλά δεν καταβλήθηκε το ποσό για λόγους ελέγχου αυτών, αξιολογούνται.

Τέλος, για κάθε οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα. Για τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις η αξιολόγηση με τα νέα κριτήρια θα γίνει αυτόματα από το σύστημα χωρίς να χρειάζεται υποβολή νέας αίτησης.

Ακόμα διατηρούνται οι συντελεστές προσαύξησης, κατά 1/3 για την σύζυγο και κατά 1/6 για το κάθε παιδί. Όπως έγινε γνωστό, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταβληθεί «κοινωνικό μέρισμα» σε επιπλέον 115.000 νοικοκυριά.

Διαβάστε επίσης

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι διεκδικούν τα 240 εκατ. ευρώ που... περίσσεψαν