ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Η Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει την κρίση

Σόιμπλε: Η Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει την κρίση

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και η γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση θα προκαλέσουν προβλήματα στην Ευρωζώνη, όπως προβλέπει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θεωρεί ότι η Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει την κρίση στον βαθμό που θα έπρεπε.

«Έχουμε ξεπεράσει την κρίση σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο τόσο ξεκάθαρα όσο θα έπρεπε», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε ένα συνέδριο. Αναφέρθηκε ειδικά στα υψηλά ποσοστά της ανεργίας και στις περιορισμένες επενδύσεις.

Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επιμείνει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στη δημοσιονομική σταθερότητα και τόνισε ότι ο περιορισμός των ελλειμμάτων είναι απαραίτητος προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. Κάλεσε ακόμη τις χώρες της Ευρωζώνης να παραμείνουν προσηλωμένες στους κανόνες που έχουν συμφωνήσει.

«Υπερβολικά πολλοί Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών πιστεύουν ότι οι δημόσιες επενδύσεις θα βοηθήσουν να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα της Ευρωζώνης», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η φθηνή χρηματοδότηση δεν αποτελεί πανάκεια για τα προβλήματα. «Χρειαζόμαστε επενδύσεις οι οποίες θα υπερισχύουν των αγορών», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην κρίση της Ουκρανίας, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε σε ειρωνικό τόνο ότι σε λίγα χρόνια ίσως ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να τιμηθεί με το Βραβείο Καρλομάγνου, το οποίο απονέμεται σε προσωπικότητες οι οποίες έχουν συμβάλει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς «υποχρέωσε» τους Ευρωπαίους να προσπαθήσουν για την εξεύρεση κοινής γραμμής.

Διαβάστε επίσης:

Ιαπωνία: Μαραθώνιος χουφτώματος πορνοστάρ για φιλανθρωπικό σκοπό! (pics)