TESTING

MotoGP Grand Prix Ολλανδία: Pole με συνταγή γιατρού

MotoGP Grand Prix Ολλανδία: Pole με συνταγή γιατρού

Ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha) κέρδισε την πρώτη του pole position για το 2015. Δίπλα του ξεκινούν οι Aleix Espargaro (Suzuki) και ο Marc Marquez (Repsol Honda). Ο διεκδικητής του τίτλου Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) ξεκινά από την όγδοη θέση.

Ο Rossi ήταν καλύτερος στα Ελεύθερα Δοκιμαστικά και κράτησε το ρυθμό του ως τις Κατατακτήριες δοκιμές, όπου «έγραψε» το 1:32,627”, που είναι ρεκόρ για την πίστα στο Assen. Αυτή ήταν η τρίτη pole του Rossi (τα τελευταία δέκα χρόνια και η πρώτη του από το φινάλε της σεζόν του 2014 στη Βαλένθια.

Ο συναθλητής του στην Yamaha, Jorge Lorenzo νικητής του τελευταίους τέσσερις αγώνες, ήταν αρχικά στην προσωρινή πρώτη σειρά της εκκίνησης, αλλά δεν βελτιώθηκε τόσο στο Q2 και ξεκινά από την όγδοη θέση, αν και μόνο τέσσερα 4/10 του δευτερολέπτου «μακριά» από τον Rossi.

Ο polesitter από το αγώνα της Καταλονίας Espargaro ήταν με την Suzuki στην κορυφή, μέχρι τη στιγμή που ο Rossi έγραψε τον ταχύτερο γύρο του. Ο Espargaro έμεινε εμπρός από τον Marquez. Ο πρωταθλητής του 2014 είχε τη στιγμή του όταν πίεσε στα φρένα και απέφυγε την Suzuki του Espargaro, που τον μπλόκαρε.

Οι Dani Pedrosa ( Repsol Honda) και Paul Esgargaro (Tech 3 Yamaha) ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Ducati, με τον Andrea Iannone και Andrea Dovizioso στην έκτη και δέκατη θέση.