ΚΟΣΜΟΣ

Υπερσυντηρητικό το κυβερνητικό πρόγραμμα των Ρεπουμπλικάνων

Υπερσυντηρητικό το κυβερνητικό πρόγραμμα των Ρεπουμπλικάνων

Ένα πολύ συντηρητικό κυβερνητικό πρόγραμμα υιοθέτησαν οι Ρεπουμπλικάνοι στο συνέδριό τους στη Φλόριντα, που περιλαμβάνει την απαγόρευση των αμβλώσεων και των γάμων μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, όπως και την ακύρωση της μεταρρύθμισης Ομπάμα στον τομέα της υγείας και μηδενική ανοχή για τη λαθρομετανάστευση.

Το πρόγραμμα, 62 σελίδων, αναφέρει στο προοίμιό του πως «σήμερα το αμερικάνικο όνειρο κινδυνεύει».

Οι Ρεπουμπλικάνοι υπόσχονται να είναι είναι σκληροί με τους λαθρομετανάστες και αντιτίθενται «σε οποιαδήποτε μορφή αμνήστευσης αυτών που έχουν παραβιάσει εσκεμμένα το νόμο και αδικούν αυτούς που τον σέβονται».

Το κείμενο προβλέπει επίσης ότι θα εγκαταλειφθούν οι προσφυγές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εναντίον των πολύ καταπιεστικών νόμων για τους μετανάστες των Πολιτειών της Αριζόνας, της Αλαμπάμας, της Νότιας Καρολίνας και της Γιούτας, υποστηρίζοντας πως «οι προσπάθειες των Πολιτειών για να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση πρέπει να ενθαρρύνονται και όχι να δέχονται επιθέσεις».

Στην κοινωνική πτυχή του, το πρόγραμμα των Ρεπουμπλικάνων επαναλαμβάνει πως ο ορισμός του γάμου είναι «η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας» και υπερασπίζεται «το δικαίωμα των Πολιτειών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να μην αναγνωρίζουν τις ενώσεις μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου».

Το πρόγραμμα υπόσχεται εξάλλου την απαγόρευση της άμβλωσης σε όλες τις περιπτώσεις, στο όνομα της υπεράσπισης της «ιερότητας της ανθρώπινης ζωής», παρά το γεγονός ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ δεν αντιτίθεται στην άμβλωση σε περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας.

Όσο για τη μεταρρύθμιση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον τομέα της υγείας, μια ρεπουμπλικανική κυβέρνηση θα σταματούσε αμέσως την εφαρμογή της, πριν «υπογράψει την κατάργησή της».

Διαβάστε επίσης:

Ο καιρός σήμερα

Πάνω από 170 πυρκαγιές σε 36 ώρες!

Αλλαγές στον Καλλικράτη σε Ρόδο, Κέρκυρα και Λέσβο