ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Νεκρός ο Αμερικανός πρέσβης και 3 υπάλληλοι στη Λιβύη

Βίντεο: Νεκρός ο Αμερικανός πρέσβης  και 3 υπάλληλοι στη Λιβύη

Το θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη, Τζ. Κρίστοφερ Στίβενς, και τριών διπλωματικών υπαλλήλων κατά την επίθεση ενόπλων με ρουκέτες στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη, επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της λιβυκής κυβέρνησης Μουστάφα Αμπού Τσαγκούρ.

Ο αντιπρόεδρος της Λιβύης καταδίκασε μέσω twitter την «άνανδρη επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου και τη δολοφονία του (πρεσβευτή) Στίβενς και άλλων διπλωματών».

Υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τρίπολη, ερωτηθείς σχετικά με τους θανάτους, δήλωσε στο Ρόιτερς: «Δεν έχουμε πληροφορίες γι αυτό». Ο ίδιος υπάλληλος είπε ότι η πρεσβεία μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής έχασε τη ζωή του ενώ κατευθυνόταν προς ασφαλέστερο κτίριο ύστερα από την επίθεση που εξαπέλυσαν διαδηλωτές εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Βεγγάζη, για να διαμαρτυρηθούν για μια αμερικανική ταινία την οποία θεώρησαν προσβλητική προς τον προφήτη Μωάμεθ.

Σύμφωνα με Λίβυο αξιωματούχο, ο πρεσβευτής και οι τρεις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν με ρουκέτες εναντίον του αυτοκινήτου τους.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι τέσσερις πέθαναν από ασφυξία, στην πυρκαγιά του προξενείου.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιβύη φέρεται να έστειλε στρατιωτικό αεροσκάφος για να μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων στην Τρίπολη και από εκεί στις ΗΠΑ.