ΚΟΣΜΟΣ

«Έπεσε» η ιστοσελίδα της εφημερίδας με τα σκίτσα του Μωάμεθ

«Έπεσε» η ιστοσελίδα της εφημερίδας με τα σκίτσα του Μωάμεθ

Αδύνατη είναι η πρόσβαση στην ιστοσελίδα της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, που κυκλοφόρησε δημοσιεύοντας σκίτσα με θέμα τον Μωάμεθ.

Το φύλλο έχει γίνει ανάρπαστο, ενώ η σελίδα της εφημερίδας στο Facebook έχει κατακλυσθεί από θετικά ή αρνητικά σχόλια. Πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο αποκλεισμός της ιστοσελίδας οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα, υπερφόρτωση ή «έξωθεν» παρέμβαση.

Η ίδια εφημερίδα είχε κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2011 μια ειδική έκδοση με τίτλο «Charia Ηebdo» και «αρχισυντάκτη» τον Μωάμεθ, με αποτέλεσμα να πυρποληθούν τα γραφεία της και η ιστοσελίδα της να γίνει στόχος πειρατείας.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε σήμερα ότι «κατανοεί ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να προσβληθούν...αλλά ζούμε σε ένα κοσμικό και δημοκρατικό κράτος», υπενθυμίζοντας ότι «εκείνοι των οποίων η ευαισθησία έχει πληγωθεί, μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη».

Ωστόσο, έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης για την προστασία των γαλλικών πρεσβειών.

Μάλιστα, πρεσβείες, προξενεία και σχολεία της Γαλλίας θα κλείσουν σε είκοσι μουσουλμανικές χώρες την Παρασκευή, ημέρα της μεγάλης προσευχής, για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικό σατιρικό περιοδικό θα δημοσιεύσει σκίτσα του Μωάμεθ