ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ανασύρθηκαν οι σοροί των 18 μαθητών στην Κίνα

Βίντεο: Ανασύρθηκαν οι σοροί των 18 μαθητών στην Κίνα

Το πτώμα του τελευταίου μαθητή από τους 18 που έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση, ανασύρθηκε από τα ερείπια του Δημοτικού σχολείου της Κίνας.

Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη ενός χωρικού, ενώ ένας άλλος έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Η καταστροφή σημειώθηκε χθες στις 08:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας) στο χωριό Ζενέ, στην ορεινή επαρχία Γιουνάν, τη στιγμή που οι μαθητές έφθαναν στο σχολείο, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Εκτός από το σχολείο του Ζενέ, τρία κτίρια αγροκτήματος θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη στο ίδιο χωριό στην περιφέρεια Γιλιάνγκ, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Εξαιτίας της κατολίσθησης σχηματίσθηκε επίσης ένα φράγμα σε γειτονικό ποταμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια λίμνη και να απομακρυνθούν 800 άνθρωποι που οι κατοικίες τους απειλούνταν να πλημμυρίσουν.

Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί για να επαναφέρουν το νερό και πάλι στην κοίτη του ποταμού καθώς και για τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Αυτή η νότια περιφέρεια είχε πληγεί στις 7 Σεπτεμβρίου από ένα σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε 81 ανθρώπους. Ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν σημειωθεί στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, πράγμα που πιστεύεται ότι συνέβαλε στο να προκληθεί η κατολίσθηση.

Αυτή η εβδομάδα είναι εθνική γιορτή και αργία στην Κίνα και τα παιδιά έχουν κανονικά διακοπές. Όμως τα παιδιά του Ζενέ προσπαθούσαν ακριβώς να συμπληρώσουν τα μαθήματα που είχαν χάσει μετά το σεισμό.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης:

ΠΓΔΜ: Στη βουλή η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Γκρούεφσκι

Handelsblatt: Το ΔΝΤ υποβαθμίζει τις προοπτικές για Γερμανία