ΚΟΣΜΟΣ

Μπένερ: Ο αμερικανικός λαός δεν συμμερίζεται πλήρως τη θέση Ομπάμα

Μπένερ: Ο αμερικανικός λαός δεν συμμερίζεται πλήρως τη θέση Ομπάμα

Ο πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ δήλωσε σήμερα πως ο αμερικανικός λαός δεν συμμερίζεται πλήρως την θέση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη Συρία και συνεπώς αυτός θα πρέπει πλέον να θεμελιώσει πιο καλά τα επιχειρήματά του.

«Ο αμερικανικός λαός δεν υποστήριξε» τις θέσεις του Ομπάμα, είπε ο Μπένερ. Το θέμα της Συρίας, πρόσθεσε, «δεν το παρουσίασαν καλά στον αμερικανικό λαό».

«Ιδού γιατί θεωρώ τόσο σημαντικό το αποψινό διάγγελμα», τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στο αποψινό διάγγελμα του Ομπάμα προς το έθνος με θέμα τη Συρία.

Ο Ρεπουμπλικανός Μπένερ εξέφρασε επίσης τον σκεπτικισμό του σχετικά με τη ρωσική πρόταση για παράδοση από τη Συρία των χημικών της όπλων, τα οποία θα τεθούν πλέον υπό διεθνή έλεγχο, «διότι σ' αυτό εμπλέκονται πολλοί παράγοντες».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ διεμήνυσε πως θα καταψηφίσει την τρέχουσα πρόταση για την χρήση στρατιωτικής βία κατά της Συρίας.

«Δεν διακυβεύεται κάποιο σοβαρό θέμα εθνικής ασφαλείας» στη Συρία, ανέφερε ο Μακόνελ στη δήλωσή του, ο πρώτος από τους τέσσερις ηγέτες των κοινοβουλευτικών ομάδων του Κογκρέσου που εξέφρασε ανοικτά την αντίθεσή του στην απόφαση.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «υπάρχουν πάρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα» σχετικά με την αμερικανική στρατηγική για τη Συρία και τα προτεινόμενα πλήγματα «αποτελούν μία απλή επίδειξη» δύναμης, ενώ χαρακτήρισε άξια διερεύνησης τη ρωσική πρόταση για τα χημικά όπλα των συριακών ένοπλων δυνάμεων.