ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 12 πολίτες δολοφονήθηκαν από ισλαμιστές αντάρτες

Συρία: Τουλάχιστον 12 πολίτες δολοφονήθηκαν από ισλαμιστές αντάρτες

Τουλάχιστον 12 πολίτες οι οποίοι ανήκαν στη μειονότητα των αλαουιτών, ένα παρακλάδι των σιιτών, δολοφονήθηκαν από μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα, μιας εξτρεμιστικής σουνιτικής ομάδας που πρόσκειται στην αλ Κάιντα, στην κεντρική Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Μέτωπο αλ Νόσρα και μια άλλη ομάδα σύρων εξεγερμένων εξαπέλυσαν χθες Τρίτη επίθεση εναντίον χωριών η πλειονότητα των κατοίκων των οποίων είναι αλαουίτες, κοντά στη Χομς —μεταξύ των χωριών αυτών ήταν το Μάκσαρ αλ Χίσαν, το Μασούντια και το Τζιμπ αλ Τζίραχ— με σκοπό να τα καταλάβουν, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

«Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των εξεγερμένων και του τακτικού στρατού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα κατάφεραν να μπουν μόνο στο χωριό Μάκσαρ αλ Χίσαν, όπου σκότωσαν τουλάχιστον 12 αλαουίτες, μεταξύ αυτών γυναίκες και ηλικιωμένους.

Ο Άμπντελ Ράχμαν σημείωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος των δολοφονιών, αλλά πρόσθεσε ότι ενδέχεται να πρόκειται για εκτελέσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο Ουάλιντ αλ Φάρες, ακτιβιστής από τη Χομς, διέψευσε ότι οι αντάρτες σκότωσαν πολίτες και πρόσθεσε ότι οι αλαουίτες που έχασαν τη ζωή τους χθες σκοτώθηκαν καθώς πολεμούσαν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο τακτικός στρατός κατάφερε να θέσει ξανά υπό τον έλεγχό του το χωριό το χθες το βράδυ έπειτα από μάχες στις οποίες σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και άγνωστος αριθμός μαχητών του Μετώπου αλ Νόσρα.

Στην περιοχή αυτή, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι αλαουίτες, η θρησκευτική κοινότητα στην οποία ανήκει και ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, και βεδουίνοι, δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές μάχες εδώ και ένα χρόνο.

Ο τακτικός στρατός ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας της Χομς.

Διαβάστε επίσης:

Χεζμπολάχ: Στη Συρία έχουν τοποθετηθεί S-300

«Τα Βαλκάνια τροφοδοτούν με αντάρτες την αντιπολίτευση στη Συρία»