ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ «μπλοκάρουν» το αεροσκάφος του Νικολάς Μαδούρο

Οι ΗΠΑ «μπλοκάρουν» το αεροσκάφος του Νικολάς Μαδούρο

Τη διέλευση του προεδρικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας από τον αμερικανικό εναέριο χώρο αρνήθηκαν οι ΗΠΑ, δημιουργώντας ένα ακόμα επεισόδιο έντασης μεταξύ των δύο χωρών.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ελίας Χάουα, δήλωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι μπλόκαραν τα σχέδια πτήσης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο με προορισμό την Κίνα, μέσω του εναέριου χώρου του Πουέρτο Ρίκο.

Χαρακτήρισε την αμερικανική απαγόρευση επιθετική κίνηση και απαίτησε εξηγήσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε ότι θα αναλάβει δράση για αυτή τη «σοβαρή προσβολή» και προσέθεσε ότι το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί βίζα σε πολλά μέλη της διπλωματικής αποστολής της Βενεζουέλας για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Θα πρέπει να πάρω διπλωματικά μέτρα κατά της αμερικανικής κυβέρνησης, ακόμα και στο πιο δραστικό επίπεδο αν χρειαστεί, όμως δεν πρόκειται να δεχτώ κανενός είδους επίθεση», τόνισε ο Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε τέλος τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να εμποδίσουν τη σύσφιξη των σχέσεων με του Καράκας με το Πεκίνο.

Το ταξίδι στην Κίνα του Μαδούρο είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας δήλωσε ότι εξετάζονται εναλλακτικά σχέδια πτήσης ώστε το ταξίδι να πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πάρκο του Σικάγο