ΚΟΣΜΟΣ

Αυξήθηκαν οι Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία

Αυξήθηκαν οι Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία

Ο αριθμός των Ελλήνων που μεταναστεύουν στην Αυστραλία παρουσιάζει αυξητική τάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης.

Τα στοιχεία αυτά όμως δεν αποδίδουν την πραγματικότητα καθώς δεν συμπεριλαμβάνουν τους ομογενείς που είναι πολιτογραφημένοι Αυστραλοί, έζησαν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα (ορισμένοι γεννήθηκαν στην Ελλάδα) και επιστρέφουν στην Αυστραλία λόγω της κρίσης.

Ως κάτοχοι αυστραλιανού διαβατηρίου δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Εκτιμάται ότι τα τελευταία χρόνια χιλιάδες ομογενείς, κάτοχοι αυστραλιανού διαβατηρίου, επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Αυστραλία.

Επειδή όμως θεωρούνται Αυστραλοί πολίτες δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης από τα οποία προκύπτουν τα ακόλουθα:

*Ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσε στην Αυστραλία στην περίοδο Ιούλιος 2012-Ιούνιος 2013, στο πλαίσιο του προγράμματος προσέλκυσης ειδικευμένων μεταναστών ή επανασύνδεσης οικογενειών ανήλθε στους 525 έναντι 325 την προηγούμενη χρονιά και 134 στην περίοδο 2011-2012.

*Το τελευταίο οικονομικό έτος δόθηκε φοιτητική βίζα σε 855 Έλληνες έναντι 332 την προηγούμενη χρονιά.

*Την ίδια περίοδο δόθηκε βίζα για προσωρινή εργασία σε 457 Έλληνες.

Συνολικά, δηλαδή, στο τελευταίο δωδεκάμηνο ήρθαν στην Αυστραλία 1837 Έλληνες. Και επί πλέον χιλιάδες ομογενείς με αυστραλιανά διαβατήρια. Επίσης στην περίοδο Ιούλιος 2012-Ιούνιος 2013 χορηγήθηκαν από τις αυστραλιανές αρχές 7222 τουριστικές βίζες σε Έλληνες.

Στο ίδιο διάστημα 27 Κύπριοι πήραν άδεια μόνιμης παραμονής στην Αυστραλία, 1414 Κύπριοι έλαβαν προσωρινή άδεια και 128 νέοι από την Κύπρο ήρθαν στην Αυστραλία με τουριστική άδεια που τους παρέχει το δικαίωμα παραμονής και εργασίας για ένα χρόνο.