ΚΟΣΜΟΣ

«Η Μόσχα δεν θέλει νέο Ψυχρό Πόλεμο»

«Η Μόσχα δεν θέλει νέο Ψυχρό Πόλεμο»

Παρά τη διαφωνία της Ρωσίας με τη Δύση σε ό,τι αφορά στο θέμα της Ουκρανίας, η Μόσχα δεν επιθυμεί νέο Ψυχρό Πόλεμο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι μπορούν να βρεθούν κοινά σημεία μέσω του διαλόγου, τον οποίο οι εταίροι μας, δόξα τω Θεώ, δεν έχουν απορρίψει», φέρεται να είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το επίσημο ρωσικό πρακτορείο RIA.

«Πιστεύω ότι δεν έχει ξεκινήσει ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος και θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, ο Πεσκόφ εμφανίστηκε σαρκαστικός όσον αφορά το ενδεχόμενο απευθείας διαλόγου της Ρωσίας με την Ουκρανία με τη μεσολάβηση της Δύσης, λέγοντας ότι οι δυτικές χώρες έχουν χάσει την αξιοπιστία τους λόγω της στάσης τους στην ουκρανική κρίση.

Όπως είπε, οι εκκλήσεις που απευθύνονται στη Ρωσία να ενταχθεί σε μια διεθνή "ομάδα επαφής" στην οποία θα συμμετέχει και η Ουκρανία ώστε να διαπραγματευτεί τον τερματισμό της κρίσης "μας κάνουν να γελάμε".

Η Μόσχα, συνέχισε ο εκπρόσωπος, φοβάται το ενδεχόμενο μιας εθνοκάθαρσης στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία εάν «αυτοί που στήριξαν το πραξικόπημα στο Κίεβο φτάσουν σε αυτές τις περιοχές».

Διαβάστε επίσης:

Τιμοσένκο: Κίνδυνος ανταρτοπόλεμου στην Κριμαία

Η Ουκρανία ανακαλεί τους φοιτητές από τη Ρωσία

Ουκρανία: Τους 30.000 έχουν φτάσει οι Ρώσοι στρατιώτες στην Κριμαία

Το Kίεβο καλεί τη Μόσχα σε απόσυρση στρατευμάτων και διάλογο

Η Μόσχα επικρίνει το ΝΑΤΟ για τους περιορισμούς απέναντι στην Ουκρανία

Γερμανία: Ο λαός δε θέλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

«Δεν θα υπάρξει ποτέ πόλεμος ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα»

Επιπλέον κυρώσεις για τη Ρωσία σκέφτεται ο Φαμπιούς

Καρδιακή προσβολή υπέστη ο Γιανουκόβιτς

Η Ρωσία θα σεβαστεί την «ιστορική επιλογή» της Κριμαίας