ΚΟΣΜΟΣ

«Να ανακτηθούν τα αντικείμενα για να συνδεθούν με το αεροσκάφος»

«Να ανακτηθούν τα αντικείμενα για να συνδεθούν με το αεροσκάφος»

Τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στην νέα περιοχή αναζήτησης για τα συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, πρέπει να ανακτηθούν και να επιθεωρηθούν πριν συνδεθούν με το αεροπλάνο, δήλωσαν το Σάββατο Αυστραλοί αξιωματούχοι.

Οκτώ αεροπλάνα είναι έτοιμα να «χτενίσουν» την νέα περιοχή ερευνών ανοικτά της δυτικής ακτής της Αυστραλίας, καθώς οι δορυφόροι εντόπισαν πολλαπλά αντικείμενα στη θάλασσα, μεταξύ των οποίων δυο ορθογώνια αντικείμενα χρώματος μπλε και γκρι. Τα πλοία που αναμένεται να βρεθούν στην περιοχή θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν αυτά τα αντικείμενα, δήλωσε η Αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη θάλασσα.

«Τα αντικείμενα δεν μπορούν να συνδεθούν με την πτήση ΜΗ370 μέχρι να εντοπιστούν και να ανακτηθούν από τα πλοία», δήλωσαν οι υπεύθυνοι.

O καιρός ενδέχεται να είναι ευνοϊκός τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, ενώ υπάρχει περίπτωση επιδείνωσης από την Κυριακή.

Τα νέα δεδομένα από τους δορυφόρους μετατόπισαν την περιοχή ερευνών την Παρασκευή, αυξάνοντας τις ελπίδες να βρεθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που αγνοείται εδώ και τρεις εβδομάδες, από τις 8 Μαρτίου, με 239 επιβαίνοντες.

Η νέα περιοχή ερευνών εκτείνεται περίπου 1.130 χιλιόμετρα βορειανατολικά των περιοχών που μέχρι σήμερα ερευνούσαν οι ειδικοί.

Διαβάστε επίσης:

Νέα στοιχεία στις έρευνες για το αεροπλάνο στη Μαλαισία