ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ενός καμικάζι

Νιγηρία: Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ενός καμικάζι

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι σήμερα στη βόρεια Νιγηρία, όπως ανακοίνωσε του υπουργείο Άμυνας της χώρας αυτής.


Ένας άνδρας, ο οποίος επέβαινε σε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, τα πυροδότησε στο χωριό Μουλάι, κοντά στην πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, τη Μαϊντουγκούρι, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Κρις Ολουκολάντε.

Τρεις ακόμη βομβιστές-καμικάζι εξουδετερώθηκαν από στρατιώτες οι οποίοι άνοιξαν πυρ προτού αυτοί προλάβουν να πυροδοτήσουν τα παγιδευμένα αυτοκίνητά τους, πρόσθεσε ο Ολουκολάντε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε πολλούς πολίτες και στρατιώτες, ωστόσο ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί.
Την περασμένη εβδομάδα, 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μαϊντουγκούρι και 17 στο χωριό Μπάμα σε επιθέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Η Μπόρνο είναι μία από τις τρεις βόρειες πολιτείες της Νιγηρίας, στις οποίες η κυβέρνηση έχει κηρύξει από τον περασμένο Μάιο κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με στόχο να περιορίσει τις βίαιες επιθέσεις της οργάνωσης.

Τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη χώρα από το 2009, όταν ξέσπασε η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό με 21 νεκρούς σε κρατικές φυλακές στη Νιγηρία