ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Στρατιώτες αποβιβάζονται από ελικόπτερα στην Κραματόρσκ

Ουκρανία: Στρατιώτες αποβιβάζονται από ελικόπτερα στην Κραματόρσκ

Ουκρανοί στρατιώτες αποβιβάστηκαν από τουλάχιστον 2 ελικόπτερα σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στα περίχωρα της πόλης Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανταποκρίτρια του Ρόιτερς.


Ντόπιοι δημοσιογράφοι, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Ίντερφαξ, είχαν πει λίγο νωρίτερα ότι πυρά αυτόματων όπλων ακούγονται από την περιοχή στην οποία βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κραματόρσκ και είχαν προσθέσει ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος πέταξε χαμηλά πάνω από την περιοχή.

Η ανταποκρίτρια του Ρόιτερς στην πόλη αυτή ανέφερε ότι είδε πρώτα ένα μαχητικό αεροσκάφος να πετάει πάνω από την πόλη και έπειτα τέσσερα στρατιωτικά ελικόπτερα να πετούν πάνω από το αεροδρόμιο.

Δύο από αυτά προσγειώθηκαν και στην συνέχεια όταν άρχισαν να αποβιβάζονται στρατιώτες στο έδαφος και να διασχίζουν το αεροδρόμιο, ντόπιοι που ελέγχουν ένα οδόφραγμα φώναζαν "Ντροπή! Γυρίστε στο σπίτι σας!".

Η ανταποκρίτρια Γκαμπριέλα Μπατζίνσκα διευκρίνισε ότι ντόπιοι με ρωσικές σημαίες έχουν στήσει ένα οδόφραγμα με σακιά από άμμο και με λάστιχα έξω από την πύλη του αεροδρομίου. Ορισμένοι από αυτούς δείχνουν να ετοιμάζουν βόμβες μολότοφ.

Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ είχε μεταδώσει επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ότι εξαπολύθηκε μια "ειδική επιχείρηση" κατά των φιλορώσων αυτονομιστών που κατέλαβαν κτίρια στην πόλη αυτή το περασμένο Σάββατο.

Εξάλλου νωρίτερα σήμερα φιλορώσοι ένοπλοι που είχαν καταλάβει το αρχηγείο της αστυνομίας από το Σάββατο στην πόλη αυτή εγκατέλειψαν εκουσίως το κτίριο αυτό. Ωστόσο σύμφωνα με αξιωματούχο της κρατικής ασφάλειας στο Κίεβο αυτονομιστές κατέλαβαν στην συνέχεια τα γραφεία της υπηρεσίας αυτής στην ίδια πόλη.

Διαβάστε επίσης: Μεντβέντεφ: Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ουκρανία