ΚΟΣΜΟΣ

Λίβυος τζιχαντιστής παραδόθηκε από την Ιορδανία στις λιβυκές αρχές

Λίβυος τζιχαντιστής παραδόθηκε από την Ιορδανία στις λιβυκές αρχές

Η Ιορδανία έχει παραδώσει από την περασμένη εβδομάδα στην Τρίπολη Λίβυο τζιχαντιστή σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του Ιορδανού πρεσβευτή στη Λιβύη, ο οποίος είχε απαχθεί τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε υπουργός της ιορδανικής κυβέρνησης.

"Την περασμένη εβδομάδα ο Μοχάμεντ Αλ-Ντούρσι παραδόθηκε στις λιβυκές αρχές, κατ΄εφαρμογήν συμφωνίας" με τη λιβυκή πλευρά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χάλεντ αλ-Καλάλνταχ, υπουργός αρμόδιος Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων αναφερόμενος στην συμφωνία έκδοσης που επέτρεψε την σημερινή απελευθέρωση του Ιορδανού διπλωμάτη Φαουάζ Αλ -Αλταν.

Ο Μοχάμεντ Σαΐντ Αλ-Ντούρσι ή Μοχάμεντ αλ-Νος, βρισκόταν σε ιορδανική φυλακή εδώ και επτά χρόνια για συμμετοχή του στο σχεδιασμό επίθεσης κατά του αεροδρομίου του Αμάν. Σύμφωνα με λιβυκές πηγές, οι απαγωγείς του Ιορδανού πρεσβευτή απαίτησαν σε αντάλλαγμα την απελευθέρωση του τζιχαντιστή.

Ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Νάσερ Ζούντεχ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί από την ιορδανική τηλεόραση ότι ο Ιορδανός πρεσβευτής στη Λιβύη απελευθερώθηκε και κατευθύνεται προς την Ιορδανία.

Ο πρεσβευτής είχε απαχθεί στα μέσα του Απριλίου και ο οδηγός του είχε τραυματισθεί από σφαίρες σε επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής που τον μετέφερε στην Τρίπολη.

Διαβάστε επίσης:

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Κίνας – Βιετνάμ για το πετρέλαιο