ΚΟΣΜΟΣ

Γιούνκερ: Ψηφίστε, αλλά όχι εξτρεμιστές, ξενόφοβους και φασίστες

Γιούνκερ: Ψηφίστε, αλλά όχι εξτρεμιστές, ξενόφοβους και φασίστες

Να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή παρότρυνε τους Ευρωπαίους πολίτες ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας.


Ωστόσο ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τους πολίτες της Ε.Ε. να μη ψηφίσουν εξτρεμιστικά κόμματα.
«Ψηφίστε, αλλά μην ψηφίσετε εξτρεμιστές, ξενόφοβους και φασίστες, οι οποίοι δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ευρώπη. Αν θέλουμε μια Ευρώπη που να λειτουργεί και να εξυπηρετεί τους πολίτες της θα πρέπει να ψηφίσουμε ανθρώπους που θα εργαστούν σκληρά τα επόμενα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα υπερασπιστούν τις ευρωπαϊκές αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup και πρόσθεσε ότι η ψήφος σε εξτρεμιστικά κόμματα σημαίνει στην καλύτερη των περιπτώσεων άδεια έδρανα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της Ε.Ε. να ψηφίσουν κόμματα που συμμετέχουν στο ΕΛΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη Ν.Δ. στην Ελλάδα, την CDU στη Γερμανία και το ÖVP στην Αυστρία.

Συνεχίζοντας εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η κρίση χώρισε την Ευρώπη σε Βορρά και Νότο, Ανατολή και Δύση και πρόσθεσε: «Θέλω να ενώσω ξανά την Ευρώπη. Γι' αυτό θέλω να γίνω Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ επισκέφθηκε σε διάστημα έξι εβδομάδων 35 ευρωπαϊκές πόλεις σε 18 διαφορετικές χώρες ενώ παραχώρησε 28 συνεντεύξεις Τύπου και 350 συνεντεύξεις.