ΚΟΣΜΟΣ

Παραλίγο τραγωδία: Κοριτσάκι έπεσε σε ποτάμι δεμένο με το καρότσι του (pics)

Παραλίγο τραγωδία: Κοριτσάκι έπεσε σε ποτάμι δεμένο με το καρότσι του (pics)

Σε τραγωδία παραλίγο να καταλήξει ένας αγώνας με βάρκες (dragon boat), όταν ένα κοριτσάκι περίπου ενός έτους, έπεσε με το καροτσάκι του μέσα στο ποτάμι!

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο ποτάμι Exe του Devon και πάγωσε το αίμα όσων παρακολουθούσαν τον αγώνα, χωρίς ευτυχώς να χάσουν την ψυχραιμία τους.

Πρώτη η μητέρα του παιδιού πήδηξε μέσα στο νερό για να σώσει το κοριτσάκι της, το οποίο ήταν δεμένο πάνω στο καροτσάκι και δεν μπορούσε να κουνηθεί!

Χωρίς δεύτερη σκέψη, στο νερό έπεσαν και μερικοί περαστικοί, οι οποίοι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το παιδάκι από το καρότσι, σώζοντάς το από σίγουρο πνιγμό.

Το κοριτσάκι, μεταφέρθηκε σώο και αβλαβές στη στεριά, αν και σοκαρισμένο από την περιπέτειά του.

Ο Βίκτορ Μαρτίνεζ, ένας εκ των περαστικών που πήδηξαν στο νερό χωρίς δεύτερη σκέψη για να βοηθήσουν την απελπισμένη μητέρα, μίλησε για την συγκλονιστική αυτή εμπειρία, λέγοντας:

«Καθόμουν με τα μέλη της ομάδας μου, The Raging Dragons, όταν άκουσα μια απίστευτη κραυγή. Στην αρχή σκέφτηκα γιατί μια γυναίκα ν΄ανησυχεί τόσο για ένα καροτσάκι, αλλά στη συνέχεια είδα τα χέρια του κοριτσιού και κατάλαβα! Δεν το πολυσκέφτηκα, απλά έτρεξα και βούτηξα κατευθείαν στο νερό. Το καροτσάκι βυθιζόταν γρήγορα, και βούτηξα από κάτω ώστε να προσπαθώ να το κρατώ στην επιφάνεια. Γινόταν όλο και βαρύτερο και παλεύαμε να το σπρώξουμε προς τα πάνω. Αρχικά σκέφτηκα να ξελύσουμε το παιδί, αλλά έπειτα θεώρησα πως πρώτα έπρεπε να το τραβήξουμε στην επιφάνεια. Τα καταφέραμε και τότε είδα για πρώτη φορά το πρόσωπό της. Ούρλιαζε και έκλαιγε, αλλά κοίταξα τα μάτια της και αποφάσισα πως δεν πρόκειται να την αφήσω να πνιγεί. Νομίζω ότι βλέποντας το προσωπό της, πήρα την απαραίτητη δύναμη για να τα καταφέρω. Μετά άρπαξα τη μητέρα της από το πρόσωπο. Ούρλιαζε και είχε πάθει σοκ. Την κοίταξα και της είπα πως το μωρό της τη χρειάζεται τώρα, για να συνέλθει!» λέει ο 51χρονος ήρωας.