ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Χάκερ υπέκλεψε δεδομένα πελατών γνωστής αλυσίδας πίτσα!

Γαλλία: Χάκερ υπέκλεψε δεδομένα πελατών γνωστής αλυσίδας πίτσα!

Τα προσωπικά στοιχεία περισσότερων από 600.000 πελατών γνωστής αλυσίδας πίτσα στο Βέλγιο και τη Γαλλία, υπέκλεψαν χάκερς.

Ένας ανώνυμος χρήστης μάλιστα στο Twitter, απείλησε να δημοσιεύσει τα προσωπικά αυτά δεδομένα, εκτός και εάν η εταιρεία πληρώσει λύτρα σε μετρητά.

Τα ονόματα των πελατών, οι διευθύνσεις τους, οι αριθμοί τηλεφώνων, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και οι κωδικοί πρόσβασης, εκλάπησαν από το online σύστημα παραγγελιών, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασής του, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αλυσίδας, Κρις Μπράντον εξηγώντας ότι δε γνωρίζει αν οι κλεμμένοι κωδικοί ήταν κρυπτογραφημένοι.

Με ένα tweet που απευθυνόταν σε πελάτες της εταιρείας διανομής πίτσας ένας χάκερ με την κωδική ονομασία «Rex Mundi», ζήτησε 30.000 ευρώ προκειμένου να μη δημοσιεύσει τα στοιχεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph. Ο λογαριασμός πάντως σβήστηκε αμέσως μετά το απειλητικό μήνυμα, ενώ ο εκπρόσωπος της αλυσίδας ανέφερε ότι η εταιρεία αφενός δεν είναι εξοικειωμένη με περιπτώσεις καταβολής λύτρων και αφετέρου δεν θα πληρώσει σε κανέναν το ποσό που ζητείται.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος Επικοινωνίας της εταιρείας Τιμ Μακιντάιρ τόνισε ότι η ηλεκτρονική πειρατεία ήταν μια «μεμονωμένη» ενέργεια που έπληξε καταστήματα του Βελγίου και της Γαλλίας τα οποία χρησιμοποιούν την επωνυμία της εταιρίας και το online σύστημά τους δεν λαμβάνει παραγγελίες με πιστωτική κάρτα. «Αυτό δεν επηρεάζει οποιαδήποτε αγορά εκτός της Γαλλίας και του Βελγίου» είπε μέσω email ο Μακιντάιρ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η εταιρία έχει περίπου 11.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 229 στη Γαλλία, 24 στο Βέλγιο και περίπου 5.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε ακόμα:

Ιταλία: Δολοφόνησε την οικογένειά του και πήγε να δει Mundial!

Χαμένο Boeing: 100 ημέρες από την εξαφάνισή του