ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Πρέπει να διώξουμε τους «τζιχαντιστές»

Ιράκ: Πρέπει να διώξουμε τους «τζιχαντιστές»

Η ανώτατη θρησκευτική σιιτική αρχή στο Ιράκ, που ακούει στο Μεγάλος Αγιατολάχ Αλι Σιστάνι, δήλωσε ότι οι σουνίτες τζιχαντιστές πρέπει να εκδιωχθούν από τη χώρα πριν είναι πολύ αργά.

«Εάν δεν πολεμήσουμε και εκδιώξουμε από το Ιράκ την τζιχαντιστική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), όλος ο κόσμος θα λυπάται αύριο, όταν η λύπη δεν θα έχει πλέον νόημα», αναφέρει ο Αλι Σιστάνι στο μήνυμά του, που αναγνώσθηκε εξ ονόματός του από τον εκπρόσωπό του στο ιερό τέμενος του Ιμάμη Χουσέιν στην Κερμπάλα.

Ο Αλι Σιστάνι απηύθυνε επίσης έκκληση για την έναρξη των εργασιών του νεοεκλεγέντος κοινοβουλίου και των διαδικασιών σχηματισμού της νέας ιρακινής κυβέρνησης χωρίς καθυστέρηση.

Στο μήνυμά του ο Αλι Σιστάνι απευθύνει έκκληση για τη σύγκληση του κοινοβουλίου όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, εντός 15 ημερών από την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ιράκ.

Οι Ιρακινοί, όποια και αν είναι η θρησκεία τους ή η κοινότητα στην οποία ανήκουν, πρέπει να ενωθούν για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές, δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι η έκκληση του Μεγάλου Αγιατολάχ πριν από μία εβδομάδα στους Ιρακινούς να πάρουν τα όπλα "αφορούσε όλους τους πολίτες, χωρίς θρησκευτική διάκριση".

"Ο στόχος ήταν να προετοιμασθούμε για να αντιμετωπίσουμε την οργάνωση "τακφίρι" (εξτρεμιστές σουνίτες), που ονομάζονται ΙΚΙΛ και τώρα έχουν υπό τον έλεγχό τους ό,τι συμβαίνει σε πολλές επαρχίες", είπε.

Διαβάστε επίσης:

Δυτικοί ισλαμιστές καλούν τους μουσουλμάνους να ενταχθούν στο ΙΚΙΛ