ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Άφησαν το γιο τους να τυφλωθεί μεγαλώνοντάς τον σε τρώγλη! (pics)

Βρετανία: Άφησαν το γιο τους να τυφλωθεί μεγαλώνοντάς τον σε τρώγλη! (pics)

Ιδιαίτερη αίσθηση στη βρετανική - και όχι μόνο - κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η ιστορία ενός 12χρονου αγοριού, το οποίο άφησαν οι γονείς του να τυφλωθεί κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Οι 34χρονοι γονείς, Gillian Hendry και Craig Dick, μεγάλωναν το άτυχο παιδί σε μία μολυσμένη τρώγλη, γεμάτη σκουπίδια, ενώ παραμελώντας τον «καταρράκτη» που είχε στο αριστερό μάτι, το άφησαν να χάσει την όρασή του.

Σύμφωνα μάλιστα με τους κοινωνικούς λειτουργούς, το αγόρι χρειαζόταν επειγόντως θεραπεία και για την αρθρίτιδα που τον ταλαιπωρούσε αφήνοντάς το σταδιακά ανάπηρο, ενώ σε καλύτερη κατάσταση - χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας - βρέθηκε η μικρή αδερφή του.

«Το σπίτι ήταν γεμάτο χαλασμένα τρόφιμα, τσάντες με σκουπίδια και βρόμικες πάνες. Το στρώμα στην κούνια του κοριτσιού ήταν υγρό και μουχλιασμένο. Το μπάνιο ήταν επίσης σε άθλια κατάσταση γεμάτο βρόμικο νερό, ενώ ένα υπνοδωμάτιο είχε χρησιμοποιηθεί ως τουαλέτα. Αντίθετα, η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού ήταν σχετικά καθαρή, ωστόσο είπαν ότι κοιμόντουσαν κάτω», ανέφερε ένας από τους κοινωνικούς λειτουργούς.

Το ζευγάρι των Βρετανών καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση χάνοντας την επιμέλεια των παιδιών, παρά τους ισχυρισμούς της μητέρας ότι έπασχε από κατάθλιψη.

Το αγόρι ζει πλέον με το φυσικό του πατέρα, ενώ το κοριτσάκι δόθηκε για υιοθεσία...

Διαβάστε ακόμα:

Ο Πιστόριους ενδέχεται να γλυτώσει τη φυλακή! (pics+vids)

ΗΠΑ: Δάσκαλος έδωσε χλωρίνη σε δεκάδες παιδάκια! (pics)