ΚΟΣΜΟΣ

Ποιον θεώρησε συνεργό του Μπράιβικ η νορβηγική αστυνομία

Ποιον θεώρησε συνεργό του Μπράιβικ η νορβηγική αστυνομία
Ως ύποπτο συνεργό του Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ θεώρησε έναν 17χρονο επιζώντα από το νησί Οτόγια η νορβηγική αστυνομία...

Ως ύποπτο συνεργό του Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ θεώρησε έναν 17χρονο επιζώντα από το νησί Οτόγια η νορβηγική αστυνομία, τον οποίο κράτησε για 17 ώρες.

Στο διάστημα αυτό, η οικογένεια του 17χρονου δεν είχε κανένα νέο του και τον θεωρούσε νεκρό, αποκαλύπτει σήμερα η νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang.

«Πίστευα ότι ήταν τρελοί που νόμιζαν ότι θα μπορούσα να έχω κάνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο νεαρός Άνζορ Ντζουκάεφ, που κατάγεται από την Τσετσενία.

Ο Ντζουκάεφ πέρασε τη νύχτα της 22ας προς την 23 Ιουλίου σε ένα κελί λίγα μέτρα μακριά από τον Μπράιβικ, καθώς η αστυνομία πίστευε ότι μπορεί να είναι συνεργός του.

Από τη μεριά της η αστυνομία του Όσλο επιβεβαίωσε τη σύλληψη, η οποία βασίστηκε στην «παρεκκλίνουσα» συμπεριφορά του νεαρού, όπως την χαρακτήρισε, καθώς και στο ότι δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει με επαρκή τρόπο την ταυτότητά του.

Ο Ντζουκάεφ εξήγησε ότι η περίεργη συμπεριφορά του οφείλεται στις εμπειρίες του από την Τσετσενία. «Όταν ήμουν μικρός ζούσα σε ένα σπίτι γεμάτο πτώματα. Θυμάμαι ότι είχα δει σκυλιά να τα τρώνε. Υπήρχαν και άλλα πράγματα που με βοήθησαν να διατηρήσω την ψυχραιμία μου», δήλωσε.