ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία Τζιτζικώστα στην Πιερία

Περιοδεία Τζιτζικώστα στην Πιερία

Περιοδεία στην Πιερία πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτρη Τσιμήτρη, στελέχη και υποψηφίους της «Αλληλεγγύης».

Αρχικά παρευρέθηκε στην τελετή αλλαγής φρουράς στην 24η Ταξιαρχία που έγινε στο στρατόπεδο Μπαλανίκα στο Λιτόχωρο. Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή, μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς και πολίτες της περιοχής με τους οποίους συνομίλησε για ζητήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και για το έργο της Περιφέρειας στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας έως σήμερα.

Στη συνέχεια ο Απόστολος Τζιτζικώστας μετέβη στην Κατερίνη όπου περιηγήθηκε στην αγορά της πόλης, συνομιλώντας με πολίτες και καταστηματάρχες. Ακολούθως επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Κατερίνης όπου ενημερώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το ιατρικό προσωπικό για τις ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζουν, τη στιγμή μάλιστα που το Νοσοκομείο εφημερεύει σε καθημερινή βάση. Αναφερόμενος στην υλικοτεχνική υποδομή, ο Περιφερειάρχης ζήτησε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αρμόδιων φορέων και τον ορθό προγραμματισμό με βάση τις προτεραιότητες τους, με ώριμες μελέτες, ώστε να ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 που ξεκινάει.

Τέλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πιερία ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το Δικηγορικό Σύλλογο όπου ενημερώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο για τα προβλήματα που δημιουργούνται με την εφαρμογή του νόμου περί απελευθέρωσης του επαγγέλματος, με τον οποίο η δουλειά των δικηγόρων, όπως ανέφεραν, οδηγείται σε εμπορευματοποίηση. Επίσης του έθεσαν το πάγιο αίτημα του δικηγορικού συλλόγου για την ενίσχυση με υπαλληλικό προσωπικό του Ειρηνοδικείου Κατερίνης, το οποίο, όπως ανέφεραν, υπολειτουργεί παρά το γεγονός πως ο όγκος δουλειάς του έχει αυξηθεί κατά 300% με τις υποθέσεις των υποχρεωμένων νοικοκυριών.

Ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο των επαφών του στην Πιερία, ο κ. Τζιτζικώστας απαντώντας σε ερωτήματα εκπροσώπων του τοπικού τύπου μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Επισκεφτήκαμε για μία ακόμη φορά την Πιερία σήμερα, στο πλαίσιο σειράς επισκέψεών μας στην περιοχή και το αμέσως επόμενο διάστημα θα μας δείτε και πάλι στην περιοχή σας, κατά την ανακοίνωση του συνόλου των υποψηφιοτήτων της Αλληλεγγύης για την Πιερία».
Σε ότι αφορά το θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με την κατεδάφιση της γέφυρας στην περιοχή του Κορινού ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως δεν είναι η ώρα, λίγες μόνο εβδομάδες πριν την έναρξη της θερινής περιόδου, να ξεκινά μία τέτοια διαδικασία που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό της περιοχής: «Ως Περιφέρεια έχουμε επικοινωνήσει με όλους τους αρμόδιους από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το όλο θέμα προκειμένου να γνωστοποιήσουμε την ξεκάθαρη θέση μας, ότι είμαστε μεν υπέρ του έργου όπως ακριβώς προβλέπεται και στην αρχική του σύμβαση, όμως διαφωνούμε με την οποιαδήποτε κατεδάφιση πριν ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος. Να τελειώσει η τουριστική θερινή περίοδος και αμέσως μετά να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ολοκληρωθεί το έργο αυτό».

Το πρωί της Πέμπτης ο Απόστολος Τζιτζικώστας βρέθηκε στην Ημαθία όπου πραγματοποιεί περιοδεία συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους και στελέχη της Αλληλεγγύης, ενώ το απόγευμα θα βρεθεί και πάλι στην Κατερίνη προκειμένου να συναντηθεί με το δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, τον πρόεδρο και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Διαβάστε επίσης: Ενωτικό μήνυμα Τζιτζικώστα στην παρέλαση