ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Γεωργούλης: Γιατί με κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Γεωργούλης: Γιατί με κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας

Βρέθηκε στην αγαπημένη του Λάρισα για τις διακοπές του Πάσχα και φυσικά όντας τόσο περιζήτητος αυτή την εποχή, λόγω της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα τοπικά ΜΜΕ τον πολιόρκησαν.

Σε συνέντευξή του στο onlarissa.gr o Αλέξης Γιωργούλης εξήγησε ότι κατεβαίνει στις ευρωεκλογές, με μοναδικό του γνώμονα και κίνητρο την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού ενώ ξεκαθαρίζει ποιος είναι ο λόγος που τον κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Αλέξη Γεωργούλη:

Αλέξη, γιατί αποφάσισες να κατέβεις στις Ευρωεκλογές. Από πού προέκυψε αυτή σου η ανάγκη; Μπορεί ένας ηθοποιός να ανταποκριθεί στον ρόλο του Ευρωβουλευτή;

Ένας πολίτης μπορεί να ανταποκριθεί, γιατί όχι και ένας ηθοποιός. Για τους λόγους που αποφάσισα εγώ να κατέβω στις εκλογές, ένας ηθοποιός ίσως να ήταν και η καλύτερη λύση. Διότι όταν άρχισα να κάνω τις συζητήσεις για να κατέβω στις εκλογές, έκανα μια βασική συζήτηση με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τον κ. Λευτερη Κρέτσο, ο οποίος μου ανέλυσε το όλο θέμα με το cash rebate, πρόκειται για μια νομοθεσία, που επιστρέφει μέρος των εξόδων από οπτικοακουστικές παραγωγές. Στην Αμερική, την Αγγλία και την Γερμανία υπάρχει δεκαετίες τώρα. είναι κάτι πάρα πολύ γνωστό στο εξωτερικό. Δηλαδή ουσιαστικά το θεωρούν δεδομένο αυτό, ενώ εμείς στην Ελλάδα δεν το είχαμε μέχρι πρόσφατα. Τα τελευταία χρόνια που συναναστρέφομαι με το εξωτερικό, με την πρώτη ευκαιρία που ερχόμουν στην Ελλάδα έλεγα ότι αυτό πρέπει να γίνει. Αυτό το πράγμα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο τα κινηματογραφικά δρώμενα, αλλά μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς, όπως πχ στα οικονομικά. Αν δηλαδή έρθουν μεγάλες παραγωγές στην Ελλάδα όπως το Mama mia μπορούν να αφήσουν πολλά χρήματα στην χώρα μας. Μια τέτοια μεγάλη παραγωγή που θα κοστίσει πχ 80 εκατομμύρια, τα 30 μπορούν να μείνουν στον τόπο μας. Μιλάμε για μια πολύ καλοστημένη επιχείρηση η οποία επιπλέον βοηθάει και στο κομμάτι του τουρισμού, διότι γίνεται μεγάλη διαφήμιση.

Γι’ αυτόν τον λόγο κατεβαίνω στις εκλογές και γι’ αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι με κέρδισε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο κ. Κρέτσος με τον οποίο ταυτιστήκαμε πολύ πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Αυτό λοιπόν μπορεί να ανοίξει περισσότερο και να γίνει ακόμη πιο δυνατό. Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό μέτρο που πρέπει να το υποστηρίξουμε πιο πολύ διότι δεν αφορά μόνο τους ηθοποιούς ή τους παραγωγούς αλλά αφορά τα πάντα οικονομία, τουρισμό, ανεργία και ακόμη και το πρεστίζ που μπορεί να έχει η χώρα προς τα έξω.

Αλήθεια, υπάρχει κάτι με το οποίο διαφωνείς με τον Αλέξη Τσίπρα. Και αν υπήρχε θα ύψωνες το ανάστημά σου;

Καταρχάς, δεν μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς σε όλα με κάποιον. Η προσέγγισή μου σε όλη αυτή την ιστορία είναι καθαρά πάνω στον πολιτισμό, γιατί αν μπω σε άλλες διαδικασίες θα αρχίσω να ακυρώνω αυτό που έχω από την αρχή ως στόχο. Αν χρειαστεί να διαφωνήσω με κάτι που είναι κόντρα με τα πιστεύω μου, τότε θα ακολουθήσω τα πιστεύω μου και σε αυτό είμαι ξεκάθαρος…

Γιατί Ευρωκοινοβούλιο και όχι ελληνική βουλή ή αυτοδιοίκηση;

Διότι πιστεύω πως το ευρωκοινοβούλιο μου πάει περισσότερο. Οπότε δεν θα ήθελα να μπω στα άλλα. Προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο.

Αν έκανες ένα δικό σου θίασο ποιους πολιτικούς θα ήθελες μαζί σου και γιατί;

Θα ήθελα σίγουρα και τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, διότι στο θέατρο στην δραματουργία χρειάζεσαι εντάσεις και αμφίρροπες δυνάμεις. Μόνο μέσα από τις συγκρούσεις στην δραματουργία δημιουργείς καινούριους δρόμους. Οπότε θα τους έβαζα να φτιάξουν μια κυβέρνηση μαζί…

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σου σχέδια αυτό το διάστημα;

Αρχικά την ερχόμενη Κυριακή ολοκληρώνεται το σόου του ΑΝΤ1, το YFSF, όπου πέρασα υπέροχα. Το «Ζητείται Ψεύτης» η παράσταση η οποία συμμετέχω πήρε παράταση μέχρι τις 19 Μαΐου.

Επίσης ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του βρετανικού σήριαλ και μάλιστα αυτή την εβδομάδα θα παιχτεί στην Αγγλία το τελευταίο επεισόδιο.

Κάτι καινούργιο υπάρχει στον ορίζοντα;

Συζητάω για σειρές τόσο με τον ΑΝΤ1 όσο και με τον Alpha, αυτό το διάστημα και επίσης έχω στα σκαριά μια ταινία, ελληνική, σε δικό μου σενάριο, δεν μπορώ όμως να πω κάτι παραπάνω ακόμη.

Από το εξωτερικό υπάρχει κάποια πρόταση;

Είχα μια δυνατή πρόταση για μια νέα αγγλική και πάλι σειρά το «Βullet» που παίζεται ήδη, αλλά είχα τις παραστάσεις στο θέατρο που πήραν παράταση και δεν μπόρεσα να συμμετάσχω.

Αλήθεια μετά από την συμμετοχή σου στην επιτυχημένη αγγλική σειρά που παίζεται σε πολλές χώρες, σε γνωρίζουν στο εξωτερικό;

Κάποιες φορές ναι, πχ στο μετρό, όμως επειδή είναι ιδιαίτερη η εμφάνισή μου στην σειρά γενικά δεν είμαι πολύ αναγνωρίσιμος. Όταν συμβαίνει, σαφώς και νιώθω πολύ όμορφα.

Ένιωσες ποτέ ότι καβάλησες το …καλάμι;

Κάποια στιγμή ένιωσα ότι ήμουν ο καλύτερος και πως ότι έκανα θα γινόταν επιτυχία. Αυτό το πέρασα και κράτησε λίγο ευτυχώς τον καιρό που έκανα το σήριαλ «Εραστής Δυτικών Προαστίων» και πιστεύω ότι αισθάνθηκα έτσι διότι όλο το σήριαλ είχε στηθεί πάνω μου. Όμως οι φίλοι μου δεν …τσίμπησαν και αυτό με προσγείωσε οπότε πέρασε όλη αυτή η έπαρση νομίζω γρήγορα.

Τι σημαίνουν οι φίλοι για σένα; Αλήθεια από το σινάφι σου διατηρείς καλές φιλίες;

Έχω φίλους από τα παιδικά μου χρόνια στη Λάρισα, αλλά και από το σινάφι μου, όπως η Βίκυ Σταυροπούλου από την εποχή του «Είσαι το ταίρι μου». Το καλό με τους φίλους είναι ότι ξέρεις απλά πως υπάρχουν εκεί, και μπορείς να ανταλλάξεις δύο απόψεις, ενώ σε καλμάρουν όταν το χρειάζεσαι. Το φιλικό σου περιβάλλον είναι όπως η οικογένειά σου.

Σκοπεύεις να παντρευτείς κάποια στιγμή, να δημιουργήσεις οικογένεια;

Δεν είμαι κατά του γάμου, αλλά αν δεν υπάρξει το κατάλληλο άτομο, δεν καίγομαι κιόλας να το κάνω. Με ενδιαφέρει η οικογένεια, δεν το αποκλείω αλλά δεν το κυνηγάω κιόλας. Είναι καλό ο κάθε άνθρωπος να δημιουργεί οικογένεια, αλλά αν δεν έχει βάλει την ζωή σου σε μια σειρά ώστε να υποστηρίξει κάτι τέτοιο, καλύτερα ας μην το κάνει.

Το επιχειρείν εξακολουθεί να σε ενδιαφέρει;

Δεν έχω αφήσει ποτέ τον τόπο μου, τη Λάρισα, μαζί με δύο παιδικούς μου φίλους κάνω κάποιες επιχειρήσεις και χάρη στα παιδιά η επιχείρηση διατηρείται υγιέστατη. Ξεκίνησα κάτι με εστιατόρια στην Αθήνα αλλά λόγω του ότι λείπω συνέχεια, αποχώρησα από τις επιχειρήσεις αυτές. Θα πρέπει να υπάρχουν ισχυροί δεσμοί για να διατηρηθεί κάτι τέτοιο όπως με τους παιδικούς μου φίλους εδώ στη Λάρισα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ στην Εγνατία: «Πάγωσαν» οι οδηγοί με αυτό που είδαν στο τούνελ (pics)

Ποιοι θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα Τσίπρα - Όλες οι φοροελαφρύνσεις

Σχετικές ειδήσεις