ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές 2019: Νέες δημοσκοπήσεις- Δείτε τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2019: Νέες δημοσκοπήσεις- Δείτε τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI

Σταθερό είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με δύο νέες  δημοσκοπήσεις που παρουσίασαν ο ΣΚΑΪ και το Star, με την διαφορά να καταγράφεται ελάχιστα μειωμένη στις 8 και 7,6 μονάδες αντίστοιχα, σε σχέση με τις ευρωεκλογές όπου ήταν 9,5 περίπου μονάδες.

Συγκεκριμένα, στην δημοσκοπήση της Pulse, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στις 8 μονάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει 25,5% και τη Νέα Δημοκρατία 33,5%. Μάχη για να μπουν στη Βουλή δίνουν ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης, οι δύο μονομάχοι φαίνεται να ενισχύονται σε βάρος των μικρότερων κομμάτων με τον Γιάνη Βαρουφάκη να πιέζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον Κυριάκο Βελόπουλο από τη Νέα Δημοκρατία.

Όλα δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βγει αυτοδύναμος από τις κάλπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να «πληρώνει» τις καταγγελίες για διορισμούς και τις μετατάξεις με το 40% να απαντά πως θα επηρεάσει την τελική του απόφαση.

Στην παράσταση νίκης το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη με 70% αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχωρεί στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αυξηθεί στο 88% ενώ της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 90%.

Σε περίπτωση εξακομματικής βουλής η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται αυτοδύναμη με 156 έδρες ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται σε 80. Αν η επόμενη βουλή είναι επτακομματική τότε οι «γαλάζιες» έδρες θα είναι 152 και του ΣΥΡΙΖΑ 77.

Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα

Στο 7,6% η διαφορά για την MRB

Μια δεύτερη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της MRB για το STAR καταγράφει την διαφορά στο 7,6% προβλέποντας πεντακομματική βουλή στην οποία συμμετέχει και το ΜέΡΑ25.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 31,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,7%. Στο ερώτημα «ποιος μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά σας» πρώτος έρχεται ο «κανένας» με 37,2% ενώ η διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων είναι 3,3%.

Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έρχεται δεύτερος μετά τον «κανένα» αλλά προηγείται κατά 7,3% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 80.8%.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαντά πως επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας και όχι αυτοδύναμη.

Στην εκτίμηση εδρών σε εξακομματική βουλή, η ΝΔ καταλαμβάνει 156 θέσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ 80. Σε επτακομματική χάνουν και οι δύο με τη ΝΔ να περιορίζεται στους 152 βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ στους 77.

Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα

Διαβάστε επίσης:

«Τορπίλη» Ερντογάν: «Πήραμε τους S-400 - Τώρα αρχίζει ο... πόλεμος με τις ΗΠΑ»

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Εγκλωβισμένος ο Ερντογάν και χωρίς συμμάχους

Γερό «χαστούκι» των ΗΠΑ στον Ερντογάν για τα F-35 - Φόβοι για κλοπή απόρρητων πληροφοριών