ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκάλυψη: Γιατί ο Μεϊμαράκης έλεγε τον Καμμένο καταδικασμένο

Αποκάλυψη: Γιατί ο Μεϊμαράκης έλεγε τον Καμμένο καταδικασμένο

Το κυνήγι μαγισσών και η δικομανία του κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα γύρισαν μπούμερανγκ - Δείτε για ποιο λόγο ο κ. Καμμένος έχει καταδικαστεί από Ελβετικό δικαστήριο - Το Newsbomb.gr παρουσιάζει όλη την απόφαση και το σκεπτικό του δικαστηρίου - Μετά τις υποθέσεις Σταθάκη και Φλαμπουράρη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ έχει πάρει την κατιούσα με τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Η δικομανία του Πάνου Καμμένου τον οδήγησε στις περισσότερες των περιπτώσεων σε επικίνδυνες ατραπούς.

Όπως τότε που ενέπλεξε τους αδερφούς Παπανδρέου στην περίφημη υπόθεση με τα CDS και σύμφωνα με τα λεγόμενά του είχε αποδείξεις που θα προκαλούσαν πολιτικό σεισμό και θα έκλειναν στη φυλακή τον ΓΑΠ και τα αδέρφια του.

Τελικά ο κ. Καμμένος όχι μόνο δεν κατάφερε να τους βάλει φυλακή, αλλά του ήρθε και μια... καμπάνα, καταδικαστική απόφαση από Ελβετικά δικαστήρια.

IMG 0110

Κι αυτός είναι ο λόγος που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί αποκαλεί τον Πάνο Καμμένο «καταδικασμένο».

Το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει όλη την απόφαση του Ελβετικού δικαστηρίου για τον «συνέταιρο» του Τσίπρα που θα τους έβαζε όλους φυλακή!!!

Άραγε ο πρωθυπουργός τη γνωρίζει αυτή την απόφαση; Κι αν ναι ποια είναι η άποψή του για τον κυβερνητικό εταίρο του;

IMG 0111

Δείτε όλο το σκεπτικό της απόφασης, αλλά και το πρωτότυπο κείμενο στα γαλλικά και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το ποιοι κυβερνούν τη χώρα και ποιοι θα καθορίσουν το μέλλον των παιδιών μας.

Το Newsbomb.gr θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις όσο ψηλά κι αν φτάσουν.

Θα μάθετε κι άλλα για αυτούς που ελέγχουν τις τύχες της χώρας και βυθίζουν τον τόπο στο βούρκο του χρέους υπηρετώντας τους δανειστές.

Δείτε στο gallery όλη την απόφαση στα γαλλικά.

Διαβάστε παρακάτω όλο το σκεπτικό της απόφασης του Ελβετικού Δικαστηρίου για τον Πάνο Καμμένο:

ΑΠΟΦΑΣΗ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ – ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΕΝΕΥΗΣ – 20ο ΤΜΗΜΑ)
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015-10-16

Ενάγοντες :
1. UNIGESTION SA, ανώνυμη εταιρεία που εδρεύει στη Γενεύη
2. UNIGESTION HOLDING SA, ανώνυμη εταιρεία συμμετοχών που εδρεύει στη Γενεύη

Εναγόμενοι :
1. Παναγιώτης Καμμένος, κάτοικος Βουλιαγμένης Αττικής, Ελλάδα, παρίσταται δια τον δικηγόρο Jean – Paul VULLIETY
2. Κυριάκος Τόμπρας, κάτοικος Αττικής, Ελλάδα, παρίσταται αυτοπροσώπως (μετά του δικηγόρου του)
3. ADVANTAGE DATA INC, η οποία εδρεύει στην πόλη Boston των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, παρίσταται αυτοπροσώπως δια του νομίμου εκπροσώπου της (μετά δικηγόρου)

Η απόφαση κοινοποιήθηκε νομίμως στους ενάγοντες και τον εναγόμενο Παναγιώτη Καμμένο την 27/02/2015 από εκπρόσωπο της δικαστικής αρχής και με δημοσίευση προς τους υπόλοιπους εναγόμενους καθώς δεν όρισαν κατοικία στην Ελβετία.

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

1. Η UNIGESTION SA είναι Ελβετική εταιρεία η οποία έχει ως σκοπό τη διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων συλλογικών επενδύσεων
2. Η UNIGESTION HOLDING SA είναι Ελβετική εταιρεία η οποία έχει ως σκοπό την αγορά, την πώληση και τη διαχείριση, στην Ελβετία και στο εξωτερικό, όλων των ειδών χρηματοοικονομικών, εμπορικών, βιομηχανικών και τραπεζικών συμμετοχών. Είναι μητρική εταιρεία της πρώτης ενάγουσας.

3. Ο Παναγιώτης Καμμένος είναι πολιτικό πρόσωπο και ηγέτης του πολιτικού κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

4. Ο Κυριάκος Τόμπρας είναι οικονομολόγος, ενώ συν – κατέθεσε έγκλιση την 9η Απριλίου 2010 στην Εισαγγελία Αθηνών κατά των κερδοσκόπων και των συνενόχων τους, κατά των εταίρων της Ελλάδας και κατά μελών της κυβέρνησης, οι οποίοι σύμφωνα με την κατάθεσή του χειραγώγησαν την αγορά ομολόγων της ελληνικής κυβέρνησης.

5. Η ADVANTAGE DATA INC είναι αμερικάνικη εταιρεία με σκοπό την μελέτη και επικοινωνία μέσω της ιστοσελίδας της των δεδομένων της αγοράς για την απόκτηση τακτικών εισοδημάτων.

6. Από τέλη του μήνα Μάιου και αρχές του μήνα Ιούνιου 2011, ο Π.Κ. προέβη σε δημόσιες κατηγορίες κατά των Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου ότι ενορχήστρωσαν το αδίκημα της αθέμιτης χρηματιστηριακής εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών με τη συνεργασία της UNNIGESTION με αντικείμενο την πώληση CDS (Credit Default Swaps – συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης) της Ελληνικού Τραπεζικού ιδρύματος Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Οι κατηγορίες αυτές είχαν απήχηση στην Ελβετία και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

7. Την 11/07/2011 δημοσίευση άρθρου στην Ελευθεροτυπία το οποίο ενοχοποιούσε τoν Ανδρέα Παπανδρέου και την UNIGESTION. Οι τελευταίοι διέψευσαν τις κατηγορίες με απαντητικό δημοσίευμα.

8. 23/07/2011: δημοσίευμα στο διαδικτυακό τόπο (blog) olympia.gr το οποίο αναφέρει την UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια των CDS. Τα στοιχεία είχαν ως πηγή δημοσιεύσεις στο διαδικτυακό τόπο της ADVANTAGE DATA όπου προτεινόταν επίσης τρόπος αναγνώρισης των τίτλων – ομολόγων αντικείμενο του αδικήματος της αθέμιτης χρηματιστηριακής εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών. Υπήρξαν και σχετικά σχόλια του Π.Κ.

9. 19/09/2011: ο Π.Κ. δίνει συνέντευξη στην Καθημερινή σχετικά με το σκάνδαλο και συνεχίζει να εμπλέκει την UNIGESTION.

10. 27-30/09/2011: επιπλέον δημοσιεύματα στο διαδίκτυο σχετικά με το σκάνδαλο.

11. 3/11/2011: ο Π.Κ. επιβεβαιώνει σε ομιλία του στην ελληνική βουλή (με τηλεοπτική αναμετάδοση και διαθέσιμη στο YOUTUBE) ότι η UNIGESTION ενισχύθηκε οικονομικά σε μία υπόθεση με την Τράπεζα DEXIA κερδοσκοπώντας σε βάρος της χρεοκοπίας της Ελλάδας αφού – κατά την κατηγορία - της είχαν αποκαλυφθεί εμπιστευτικές πληροφορίες από τον τότε Πρωθυπουργό της χώρας. Οι κατηγορίες αυτές αναδημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.

12. Το 2012 και 2013 ο Π.Κ. εξακολουθούσε να εμπλέκει την UNIGESTION σχετικά με το σκάνδαλο των CDS του τραπεζικού ιδρύματος Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

13. Την 14/01/2013 η UNIGESTION έλαβε επιστολή από την Ελβετική ανεξάρτητη αρχή FINMA ( Swiss Financial Market Supervisory Authority) με την οποία ενημερώθηκε ότι ζητήθηκε η συνεργασία της για τη διευκόλυνση της αντίστοιχης ελληνικής αρχής στην υλοποίηση δικαστικής έρευνας και την καλούσε να δώσει διευκρινήσεις. Η UNIGESTION ανταποκρίθηκε και έδωσε την συγκατάθεσή της ώστε να μεταβιβαστούν στοιχεία της στην ελληνική αρχή.

14. Κατά τη συνεδρίαση της 24/01/2013 ενώπιον του ελληνικού πρωτοδικείου Αθηνών ο Κ.Τ. δήλωσε ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές CDS βασιζόμενος στη λίστα που είχε δημοσιευθεί στο διαδικτυακό τόπο της ADVANTAGE DATA.

15. Την 28/01/2013 η ADVANTAGE DATA εξήγησε ότι η UNIGESTION HOLDING είχε συμπεριληφθεί ως παράδειγμα και λανθασμένα ως εκδότρια CDS ενώ δεν υπήρξαν ποτέ στοιχεία ότι τα είχε εκδώσει. Απολογήθηκε για το λάθος της και διέγραψε την UNIGESTION HOLDING από τη λίστα της των εκδοτριών CDS.

16. Τον Μάρτιο 2013 ο Π.Κ. και ο Κ.Τ. συνέχιζαν να κατηγορούν την UNIGESTION για το σκάνδαλο των CDS.

17. Tην 4/06/2013 το Πρωτοδικείο Αθηνών κάνει εν μέρει δεκτή την αίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου κατά του ΠΚ για δυσφήμιση και τον καταδικάζει να πληρώσει το ποσό των 30.000 ευρώ για ηθική βλάβη, απαγορεύοντάς του ταυτόχρονα να προβεί σε νέες δυσφημιστικές πράξεις κατά του Ανδρέα Παπανδρέου.

18. Την ίδια μέρα ο Π.Κ. συμμορφώθηκε με την απόφαση, απέσυρε τις κατηγορίες του κατά του Α. Παπανδρέου και της UNIGESTION ενώ διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να καταδιώκει αυτούς που θεωρεί υπευθύνους για το αδίκημα της αθέμιτης χρηματιστηριακής εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών για τα ελληνικά CDS.

19. Την 16/08/2013 η UNIGESTION και η UNIGESTION HOLDINGS κατέθεσαν ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου της Γενεύης αίτηση ζητώντας:

- Να απαγορευτεί στον Π.Κ. να διαρρέει - αναπαράγει μέσω του διαδικτύου ή του έντυπου τύπου και ειδικότερα να διαγράψει από τα προφίλ του στο facebook και στο scribd και από το διαδικτυακό τόπο του πολιτικού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, a) την κατηγορία ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS b) την κατηγορία ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011 c) την οποιαδήποτε αναφορά στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να υπάρχει να επιβληθεί χρηματική ποινή (πρόστιμο) σύμφωνα με το άρθρο 239 του Ελβετικού Ποινικού Κώδικα.

- Να διαταχθεί ο Π.Κ. να σταματήσει να διαρρέει - αναπαράγει μέσω του διαδικτύου ή του έντυπου τύπου και ειδικότερα να διαγράψει από τα προφίλ του στο facebook και στο scribd και από το διαδικτυακό τόπο του πολιτικού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την έκτελεστότητα της απόφασης a) την κατηγορία ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS b) την κατηγορία ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011 c) την οποιαδήποτε αναφορά στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

- Να διαταχθεί ο Κ.Τ. να σταματήσει να διαρρέει - αναπαράγει μέσω του διαδικτύου ή του έντυπου τύπου και ειδικότερα να διαγράψει από τα προφίλ του στο facebook και στο scribd και από το διαδικτυακό τόπο του πολιτικού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την εκτελεστότητα της απόφασης a) την κατηγορία ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS b) την κατηγορία ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011 c) την οποιαδήποτε αναφορά στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

- Να διαταχθεί χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 CHF για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης στα ανωτέρω.

- Να αναγνωριστεί από το Δικαστήριο ότι ο Π.Κ. έχει προσβάλει παρανόμως την φήμη της UNIGESTION και της UNIGESTION HOLDINGS δημοσιεύοντας ο ίδιος ή με τη συμμετοχή του στη δημοσίευση στο διαδίκτυο ή στον έντυπο τύπο a) της κατηγορίας ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS b) της κατηγορίας ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011 c) της οποιαδήποτε αναφοράς στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

- Να αναγνωριστεί από το Δικαστήριο ότι ο Κ.Τ. έχει προσβάλει παρανόμως την φήμη της UNIGESTION και της UNIGESTION HOLDINGS δημοσιεύοντας ο ίδιος ή με τη συμμετοχή του στη δημοσίευση στο διαδίκτυο ή στον έντυπο τύπο a) της κατηγορίας ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS b) της κατηγορίας ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011 c) της οποιαδήποτε αναφοράς στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

- Να αναγνωριστεί ότι η ADVANTAGE DATA INC έχει προσβάλει τη φήμη της UNIGESTION και της UNIGESTION HOLDINGS δημοσιεύοντας μία λίστα στην οποία εμφαίνεται λανθασμένα η UNIGESTION HOLDINGS ως εκδότρια CDS.

- Να καταδικαστεί ο Π.Κ. να πληρώσει στην UNIGESTION το ποσό των 15.000 ελβετικών φράγκων με τόκο 5% και στην UNIGESTION HOLDINGS 15.000 ελβετικών φράγκων με τόκο 5%.

- Να καταδικαστεί ο Κ.Τ. να πληρώσει στην UNIGESTION το ποσό των 10.000 ελβ. φρ. με τόκο 5% και στην UNIGESTION HOLDINGS 10.000 ελβ. φρ. με τόκο 5%.

- Να καταδικαστεί η ADVANTAGE DATA να πληρώσει στην UNIGESTION το ποσό των 10.000 ελβ. φρ. με τόκο 5% και στην UNIGESTION HOLDINGS 10.000 ελβ. φρ. με τόκο 5%.

Οι ενάγουσες υποστηρίζουν ότι το Δικαστήριο είναι αρμόδιο και ότι είναι εφαρμοστέο το ελβετικό δίκαιο. Υποστηρίζουν ότι οι εναγόμενοι έχουν προσβάλει τις αξίες και τη φήμη τους κατηγορώντας τες ότι έχουν πράξει ως συναυτουργοί το έγκλημα της αθέμιτης χρηματιστηριακής εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών. Η κατηγορία αυτή είχε αναπαραχθεί και από την FINMA, γεγονός που αποτελεί επίσης προσβολή της προσωπικότητάς τους, αβάσιμα και αδικαιολόγητα. Βεβαιώνουν ότι η προσβολή συνεχίζει έως σήμερα μέσω του διαδικτύου και του τύπου και κατόπιν τούτων αιτείται την άρση και παύση της προσβολής, ενώ ισχυρίζεται επίσης ότι υπάρχει ενδεχόμενο για νέα προσβολή η οποία πρέπει να αποτραπεί. Ζητούν δε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει τον παράνομο χαρακτήρα της προσβολής. Για ηθική βλάβη ζητούν το ποσό των 15.000 ελβ. φρ. η κάθε μία από τον Π.Κ., 10.000 ελβ. φρ. η κάθε μία από τον Κ.Τ. και 10.000 ελβ. φρ. η κάθε μία από την ADVANTAGE DATA.

20. Την 8/11/2013 το Δικαστήριο διέταξε την κατάθεση έγγραφων προτάσεων έως την 16/05/2014.

21. Η ανωτέρω διαταγή κοινοποιήθηκε νομίμως στα μέρη

22. Την 10/12/2014 διέταξε παράταση για την κατάθεση των προτάσεων έως την 8/01/2015

23. Κανένας από τους εναγόμενους δεν κατέθεσε εγκαίρως έγγραφες προτάσεις.

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Α. Το γεγονός ότι οι διάδικοι δεν κατέθεσαν εγκαίρως προτάσεις δεν εμποδίζει το δικαστήριο να αποφανθεί επί της ουσίας εφόσον έδωσε την απαραίτητη παράταση και κρίνει ότι έχει στη διάθεσή του επαρκή στοιχεία.

Β. + C. Εξετάζει την αρμοδιότητά του με βάση τους κανόνες του διεθνούς ιδιωτικού δικαίου και της σύμβασης του Lugano και αποφασίζει ότι είναι αρμόδιο κατά τόπο και καθ’ ύλην. Το δικαστήριο θεωρεί ότι εφαρμοστέο είναι το ελβετικό δίκαιο. Το Δικαστήριο θεωρεί ότι έχει αρκετά στοιχεία στη διάθεσή του ώστε να αποφανθεί επί της ουσίας αν και δεν κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι εναγόμενοι.
..............................

C. b. – παράνομη προσβολή της προσωπικότητας μπορεί να επικαλεστεί και νομικό πρόσωπο, το οποίο έχει επίσης δικαίωμα στην προστασία της τιμής, της φήμης του, της προστασίας της ιδιωτικότητα του, και της οικονομικής του δραστηριότητας.
.............................................
Το Δικαστήριο αναλύει στη συνέχεια κατά ποίων έχουν δικαίωμα να στραφούν οι ενάγοντες και αποφασίζει ότι και οι τρεις (ΠΚ – ΚΤ και ADVANTAGE DATA) έχουν προβεί σε πράξεις που έχουν βλάψει τις ενάγουσες.
............................................
Το δικαίωμα στην προσωπικότητα έχει απόλυτο χαρακτήρα και κατά κανόνα κάθε προσβολή είναι παράνομη. Αυτός ο οποίος προσβάλλει την προσωπικότητα του άλλου μπορεί να επικαλεστεί ότι η προσβολή δικαιολογείται (άρθρο 28 Ελβετικού αστικού κώδικα) εφόσον υπάρχει ιδιωτικό έννομο συμφέρον ή τίθεται ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος. Στην περίπτωση αυτή το Δικαστήριο αποφασίζει ποιο από τα δικαιώματα πρέπει να υπερισχύσει. Η προσβολή της προσωπικότητας με παρουσίαση μη αληθών στοιχείων είναι κατά κανόνα πάντοτε παράνομη.

Ι)...............................
Στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΚ και ο ΚΤ δημοσίευσαν στο διαδίκτυο και υποστήριξαν δημόσια ότι οι ενάγουσες συμμετείχαν σε συναλλαγές που αφορούσαν το δημόσιο ελληνικό χρέος το 2008, 2009, 2010 και 2011, ειδικότερα μέσω CDS, ότι τους είχαν αποκαλυφθεί απόρρητες και εμπιστευτικές πληροφορίες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011 και ότι έκαναν αναφορά και βασίστηκαν στις λίστες που συνέταξε η ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εταιρεία εκδότρια των CDS.
Οι ενάγουσες ως εταιρείες που έχουν ως καταστατικό σκοπό την διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων μορφών συλλογικών επενδύσεων υποχρεούνται να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να είναι άψογες στις συναλλαγές τους.

Ως προς τον παράνομο χαρακτήρα, προκύπτει από τα σχετικά της υπόθεσης ότι καμία από τις κατηγορίες δεν βασίζεται σε αποδείξεις. Επίσης, η ADVANTAGE DATA έχει προβεί στην αναγνώριση του σφάλματός της.
Υπάρχει λοιπόν παράνομη προσβολή των προσωπικοτήτων των ενάγοντων νομικών προσώπων.

Ως προς τα μέτρα που αιτούνται οι ενάγοντες, το Δικαστήριο θεωρεί ότι οι ενάγοντες απέδειξαν επαρκώς ότι ο ΠΚ έχει την πρόθεση να επαναφέρει τις κατηγορίες, ότι ο ΠΚ και ο ΚΤ συνεχίζουν να διαδίδουν μέσω του διαδικτύου τις κατηγορίες τους, και ότι είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί από το Δικαστήριο ο παράνομος χαρακτήρας της προσβολής ώστε να διαφυλαχθεί η καλή φήμη τους.

Το Δικαστήριο δέχεται το αίτημα των εναγόντων ως προς την απαγόρευση στον ΠΚ να επαναφέρει τις κατηγορίες, ως προς την διαταγή προς τον ΠΚ και ΚΤ να παύσουν να διαδίδουν τις κατηγορίες αυτές και να διαγράψουν τα όποια σχετικά δημοσιεύματα στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook και scribd καθώς στην ιστοσελίδα του πολιτικού κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημέρα που θα γίνει εκτελεστή η παρούσα απόφαση, καθώς και ως προς την αναγνώριση του παράνομου χαρακτήρα της προσβολής από τους τρεις εναγόμενους.

ΙΙ) ................................
Το Δικαστήριο αναλύει τον τρόπο υπολογισμού των αποζημιώσεων για προσβολή της προσωπικότητας (σύμφωνα με τη διάρκεια, τη σοβαρότητα της προσβολής, τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν κτλ).
Το Δικαστήριο λαμβάνει υπόψη του ότι η ADVANTAGE DATA απέσυρε από τις λίστες της την UNIGESTION HOLDING, και κατόπιν τούτου η μόνη σύνδεση των κατηγοριών με τις ενάγουσες γίνεται μέσω των κατηγοριών του ΠΚ και του ΚΤ, ενώ επισημαίνεται επίσης ότι οι κατηγορίες αυτές έχουν ως επίκεντρο τον Ανδρέα Παπανδρέου και εμμέσως τον αδελφό του Γεώργιο Παπανδρέου. Δεν είναι επίσης αμελητέο το ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα είναι έως και σήμερα διαθέσιμα στο κοινό, παγκοσμίως και ανά πάσα στιγμή, δίνοντας διαρκή χαρακτήρα στην προσβολή. Το συγκεκριμένο στοιχείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι ενάγουσες είναι εταιρείες που έχουν ως καταστατικό σκοπό την διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων μορφών συλλογικών επενδύσεων και υποχρεούνται να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να είναι άψογες στις συναλλαγές τους. Δεν προκύπτει βέβαια από τα σχετικά της υπόθεσης ότι οι ενάγουσες έχασαν πελατεία, ή ότι τους επιβλήθηκαν ποινές κατόπιν της εμπλοκής στην υπόθεση της FINMA.
Με βάση τα ανωτέρω το Δικαστήριο αποφασίζει ότι πρέπει να καταβληθεί στις ενάγουσες το ποσό των 15.000 ελβ φραγ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη. Το Δικαστήριο καταδικάζει κάθε εναγόμενο να καταβάλει σε κάθε μία από τις ενάγουσες εταιρείες το ποσό των 5.000 ελβ φραγ ως ηθική βλάβη.

D...............................................
Κατόπιν εξέτασης των σχετικών εγγράφων προκύπτει ότι ο ΠΚ έχει σκοπό να ανανεώσει τις επίδικες κατηγορίες. Επίσης ο ΚΤ και ο ΠΚ επέδειξαν έλλειψη ενδιαφέροντος για την παρούσα διαδικασία, γεγονός που οδηγεί το Δικαστήριο στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν σκοπό να συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της αυθόρμητα.
Για τον λόγο αυτό το Δικαστήριο διατάζει την κατάπτωση ποινής (προστίμου) ύψους 1.000 ελβ φραγ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης με την παρούσα απόφαση.

Ε. Τα δικαστικά έξοδα θα καλυφθούν από κοινού και εις ολόκληρον από τους εναγόμενους.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

1. Απαγορεύει στον Π.Κ. να διαρρέει - αναπαράγει μέσω του διαδικτύου ή του έντυπου τύπου και ειδικότερα να διαγράψει από τα προφίλ του στο facebook και στο scribd και από το διαδικτυακό τόπο του πολιτικού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,
- την κατηγορία ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS
- την κατηγορία ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011
- την οποιαδήποτε αναφορά στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να υπάρχει να επιβληθεί χρηματική ποινή (πρόστιμο) σύμφωνα με το άρθρο 239 του Ελβετικού Ποινικού Κώδικα.

2. Διατάζει τον Π.Κ. να σταματήσει να διαρρέει - αναπαράγει μέσω του διαδικτύου ή του έντυπου τύπου και ειδικότερα να διαγράψει από τα προφίλ του στο facebook και στο scribd και από το διαδικτυακό τόπο του πολιτικού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την εκτελεστότητα της απόφασης
- την κατηγορία ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS
- την κατηγορία ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011
- την οποιαδήποτε αναφορά στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

3. Διατάζει τον Κ.Τ. να σταματήσει να διαρρέει - αναπαράγει μέσω του διαδικτύου ή του έντυπου τύπου και ειδικότερα να διαγράψει από τα προφίλ του στο facebook και στο scribd και από το διαδικτυακό τόπο του πολιτικού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την έκτελεστότητα της απόφασης
- την κατηγορία ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS
- την κατηγορία ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011
- την οποιαδήποτε αναφορά στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

4. Διατάζει χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 CHF για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης στα ανωτέρω σημεία 2 και 3 του διατακτικού.

5. Το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι ο ΠΚ έχει προσβάλει παρανόμως την φήμη της UNIGESTION και της UNIGESTION HOLDINGS δημοσιεύοντας ο ίδιος ή με τη συμμετοχή του στη δημοσίευση στο διαδίκτυο ή στον έντυπο τύπο

- της κατηγορίας ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS
- της κατηγορίας ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011
- της οποιαδήποτε αναφοράς στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

6. Το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι ο ΚΤ έχει προσβάλει παρανόμως την φήμη της UNIGESTION και της UNIGESTION HOLDINGS δημοσιεύοντας ο ίδιος ή με τη συμμετοχή του στη δημοσίευση στο διαδίκτυο ή στον έντυπο τύπο

- της κατηγορίας ότι η UNIGESTION συμμετείχε σε συναλλαγές σχετικές με το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008, 2010 και 2011 μέσω CDS
- της κατηγορίας ότι η UNIGESTION είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες προερχόμενες από την Ελληνική Κυβέρνηση το 2008, 2009, 2010 και 2011
- της οποιαδήποτε αναφοράς στις λίστες που δημοσιεύθηκαν από την ADVANTAGE DATA όπου φαινόταν η UNIGESTION HOLDING ως εκδότρια CDS.

7. Το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι η ADVANTAGE DATA INC έχει προσβάλει τη φήμη της UNIGESTION και της UNIGESTION HOLDINGS δημοσιεύοντας μία λίστα στην οποία εμφαίνεται λανθασμένα η UNIGESTION HOLDINGS ως εκδότρια CDS.

8. Καταδικάζει τον ΠΚ να πληρώσει στην UNIGESTION το ποσό των 5.000 ελ φραγ. με τόκο 5% από την εκτελεστότητα της απόφασης .

9. Καταδικάζει τον ΚΤ να πληρώσει στην UNIGESTION το ποσό των 5.000 ελ φραγ. με τόκο 5% από την εκτελεστότητα της απόφασης.

10. Καταδικάζει την ADVANTAGE DATA να πληρώσει στην UNIGESTION το ποσό των 5.000 ελ φραγ. με τόκο 5% από την εκτελεστότητα της απόφασης.

11. Καταδικάζει τον ΠΚ να πληρώσει στην UNIGESTION HOLDINGS το ποσό των 5.000 ελ φραγ. με τόκο 5% από την εκτελεστότητα της απόφασης .

12. Καταδικάζει τον ΚΤ να πληρώσει στην UNIGESTION HOLDINGS το ποσό των 5.000 ελ φραγ. με τόκο 5% από την εκτελεστότητα της απόφασης .

13. Καταδικάζει την ADVANTAGE DATA να πληρώσει στην UNIGESTION HOLDINGS το ποσό των 5.000 ελ φραγ. με τόκο 5% από την εκτελεστότητα της απόφασης .

14. Ορίζει τα δικαστικά έξοδα και διατάζει να καλυφθούν από τους εναγόμενους από κοινού και εις ολόκληρον.

15. Απορρίπτει κάθε άλλη αίτηση των διαδίκων.

Σχετικές ειδήσεις