ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Ένταση και επεισόδια στον καταυλισμό των Ρομά

Ηράκλειο: Ένταση και επεισόδια στον καταυλισμό των Ρομά
Η κατεδάφιση του αυθαιρέτου προκάλεσε αντιδράσεις και αυτές με τη σειρά τους οδήγησαν σε προσαγωγές Ρομά από την Αστυνομία
neakriti

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή επιχείρηση (1/10/2019) της δημοτικής αστυνομίας σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου για την κατεδάφιση αυθαίρετου κτίσματος.

Οι Ρομά βρήκαν στο δρόμο, άναψαν φωτιές με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο ενώ οι αστυνομικοί απέτρεψαν τα χειρότερα. Η κατεδάφιση του αυθαιρέτου προκάλεσε αντιδράσεις και αυτές με τη σειρά τους οδήγησαν σε προσαγωγές Ρομά από την Αστυνομία. Ακόμα όμως και όταν αφέθηκαν ελεύθεροι τα πνεύματα δεν ηρέμησαν.

Κατεδαφίστηκε το αυθαίρετο

Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου Μαρίνο Παττακό «επρόκειτο για επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτου που χτιζόταν αυτή την περίοδο. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και το κτίριο κατεδαφίστηκε. Ωστόσο υπάρχουν άλλα δύο σε κοντινή απόσταση για τα οποία δεν προχωρήσαμε σε καμία ενέργεια. Αυτό συμβαίνει συχνά και ‘’ξεφυτρώνουν’’ συνεχώς (νέα σπίτια)».

Yπενθυμίζεται ότι και τον Απρίλιο του 2019 είχε πραγματοποιηθεί επιχείρηση στον καταυλισμό αλλά για την αφαίρεση υδρόμετρων λόγω οφειλών.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Νεκρή 14χρονη - Εξεράγη το κινητό της την ώρα που κοιμόταν

Καιρός: Προσοχή! Έρχεται κακοκαιρία - Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

Σχετικές ειδήσεις