ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ανώγεια: Συγκλονίζει το χρονικό του διπλού φονικού - Το όπλο, η απολογία και η διπλή δικογραφία

Ανώγεια: Συγκλονίζει το χρονικό του διπλού φονικού - Το όπλο, η απολογία και η διπλή δικογραφία
CRETALIVE.GR

Την Τετάρτη (06/05) θα παιχτεί το επόμενο επεισόδιο της τραγωδίας που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια, με το διπλό φονικό που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Τότε, θα επιστρέψει στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη για να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε χθες από τον εισαγγελέα, στον οποίο οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, στον 29χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο.

Ο δικηγόρος Διονύσης Βέρρας, υπογράμμισε, μιλώντας μετά το τέλος της χθεσινής διαδικασίας στα ΜΜΕ, πως είναι σαφές ποιος σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη. «Δικονομικά έχουν διαχωριστεί οι δυο υποθέσεις, τονίζοντας ότι έχουμε δυο διαφορετικά όπλα και αυτό δεν αμφισβητείται», δήλωσε.

Αναφερόμενος επίσης στα λεγόμενα του πατέρα του Γιώργου Ξυλούρη ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο γιος του δεν πυροβόλησε καθώς στα χέρια του δεν βρέθηκε πυρίτιδα, ο κ. Βέρρας δήλωσε ότι η ανυπαρξία πυρίτιδας δεν απαλλάσσει από την κατηγορία του πυροβολισμού.

Σύμφωνα με το cretapost, συνολικά στο σημείο του φονικού εντοπίστηκαν 7 κάλυκες από ένα όπλο και 2 από άλλο.

Δείτε τι δήλωσαν οι συνήγοροι του 29χρονου στο βίντεο που ακολουθεί:

Παραδόθηκε το όπλο

Στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων μετέβησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας (04/05) εκπρόσωποι της οικογένειας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, του ενός από τα θύματα του διπλού φονικού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Τα μέλη της οικογένειας παρέδωσαν στους αστυνομικούς ένα όπλο το οποίο και θα εξεταστεί για την υπόθεση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και την Κρήτη ολόκληρη, όπως μεταδίδει το cretalive.gr.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για αιματολογικό και βαλλιστικό έλεγχο έχουν σταλεί:

  • δείγμα από το παντελόνι και την μπλούζα του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη , για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το αίμα που φέρουν.
  • δείγμα από τα ρούχα του Γιώργου Ξυλούρη , προκειμένου επίσης να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το αίμα που έχει εντοπιστεί πάνω σε αυτά.
  • επίσης έχουν σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο 4 βολίδες που βρέθηκαν στο άψυχο σώμα του Ξυλούρη. Στον 63χρονο δεν βρέθηκε κάλυκας καθώς το τραύμα που έφερε στην κοιλιακή χώρα ήταν διαμπερές.

Η απολογία του 29χρονου

«Ενώ βρισκόμουν στο πατρικό μου στα Ανώγεια ήρθε και πάρκαρε έξω από το σπίτι ο Γιώργος Ξυλούρης. Ήρθε προς το μέρος μου αγριεμένος. Όταν τον ρώτησα τι συμβαίνει, αυτός μου απάντησε ότι ψάχνει τον πατέρα μου. Ζήτησα να μάθω τον λόγο και αυτός μου απάντησε "ρουφιάνος είναι" και "είστε γκεσταμπίτες" και με έσπρωξε. Τον χτύπησα στο πρόσωπο με τη γροθιά μου και αυτός έφυγε τρέχοντας προς το σπίτι του σε απόσταση τριάντα περίπου μέτρων».

Έτσι περιέγραψε στους αστυνομικούς την αρχή του καβγά που οδήγησε στο διπλό φονικό το Σάββατο στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης, κατηγορούμενος για το φόνο του 32χρονου Ξυλούρη, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Είχε προηγηθεί η δολοφονία του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, πατέρα του Μανώλη από το όπλο του Ξυλούρη, όπως περιγράφεται στη δικογραφία που συνέταξε για την υπόθεση η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Στην προανακριτική του απολογία ο Καλομοίρης συνεχίζει λέγοντας ότι μετά τον διαπληκτισμό του με τον Ξυλούρη μπήκε στο σπίτι και αφηγήθηκε το περιστατικό στον πατέρα και τη μητέρα του.

«Πήγα στο μπάνιο να πλυθώ, μετά από λίγη ώρα άκουσα τη μάνα μου να φωνάζει και ένα πυροβολισμό χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε πήγα και πήρα το πιστόλι του πατέρα μου το οποίο είχε φυλαγμένο στο έπιπλο της τηλεόρασης και βγήκα στο δρόμο να δω τι συμβαίνει. Είδα δεξιά τη μητέρα μου να ουρλιάζει και μπροστά της δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος χωρίς να γνωρίζω ποιοι είναι. Τότε πλησίασα και είδα τον πατέρα μου ξαπλωμένο στο έδαφος και δίπλα του πεσμένος ο Ξυλούρης κρατώντας στο χέρι του ένα όπλο. Έπιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μια τρύπα στο στήθος. Υπέθεσα ότι είναι νεκρός και θόλωσα. Άρχισα να πυροβολώ τον Ξυλούρη πολλές φορές χωρίς να θυμάμαι πόσες ακριβώς».

Σε ερώτηση των αστυνομικών για την αιτία διαπληκτισμού που οδήγησε στη διπλή δολοφονία ο Καλομοίρης απάντησε ότι ο ίδιος δεν είχε διαφορά με τον Ξυλούρη: «Ο πατέρας μου είχε διαφορές μαζί του για κτηματικά θέματα, με διαβεβαίωνε ότι ήταν για ασήμαντους λόγους». Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο Καλομοίρης μετέφερε τον πατέρα του στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων στην καρότσα ενός αγροτικού καθώς και ότι το μεσημέρι της Κυριακής με τη διαμεσολάβηση του συνηγόρου του Διονύση Βέρρα παραδόθηκε στην αστυνομία. Παρέδωσε μάλιστα το πιστόλι με το οποίο είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον Ξυλούρη.

Από τις καταθέσεις των μελών των δύο οικογενειών επιβεβαιώνεται ότι ο καβγάς ξεκίνησε μεταξύ των δύο νεαρών ανδρών και ότι ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης ενεπλάκη στη συνέχεια.

Από την οικογένεια του Ξυλούρη προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι τόσο ο 29χρονος γιος τους Γιώργος όσο και ο Λευτέρης Καλομοίρης τραυματίστηκαν θανάσιμα από το όπλο του 32χρονου Μανώλη Καλομοίρη. Τα ευρήματα της αυτοψίας πάντως δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη περιγραφή των γεγονότων καθώς στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκαν κάλυκες από δύο διαφορετικά όπλα, ενώ στα σπίτια των δύο βασικών πρωταγωνιστών του περιστατικού εντοπίστηκαν, διαφορετικού διαμετρήματος, σφαίρες, οι οποίες «ταιριάζουν» στα εν λόγω όπλα.

Νεαρός κάτοικος του χωριού που επίσης φέρεται να ήταν «παρών» στο επεισόδιο και μάλιστα τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι απέφυγε να αποκαλύψει στην ΕΛ.ΑΣ. πληροφορίες για όσα προηγήθηκαν της του διπλού φονικού, λέγοντας ότι ένιωσε ένα πόνο στο πόδι, έχασε τις αισθήσεις του και όταν ξύπνησε βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας των Ανωγείων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κιμ Γιονγκ Ουν: Σάλος με το μυστηριώδες σημάδι στο χέρι του (pics)

Σχετικές ειδήσεις