ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θάνατος γνωστού αντιεξουσιαστή στην Καισαριανή: Τι αποκάλυψε στις Αρχές η σύντροφός του

Θάνατος γνωστού αντιεξουσιαστή στην Καισαριανή: Τι αποκάλυψε στις Αρχές η σύντροφός του
INTIME NEWS

Δολοφονημένος βρέθηκε μέσα στο σπίτι του γνωστό άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η αστυνομική ρεπόρτερ του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, ο 39χρονος άνδρας δέχτηκε μια μαχαιριά από τη 39χρονη με την οποία συζούσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για απείθεια, πρόκληση φθορών και αντίσταση και αποτελούσε ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα των Εξαρχείων.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο 39χρονος λογομάχησε με τη σύντροφό του, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκείνη να τον μαχαιρώσει.

Η 39χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύντροφος του 39χρονου υποστήριξε ότι τσακώθηκαν και τότε αυτός πήρε ένα μαχαίρι και την τραυμάτισε ελαφρά στο πόδι. Αυτό φαίνεται να είναι αληθές καθώς η 39χρονη φέρει ένα τραύμα στο σημείο που υπέδειξε και πιθανότατα οφείλεται σε μαχαίρι. Στη συνέχεια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 39χρονη υποστήριξε ότι πήρε ένα σπρέι πιπεριού και τον ψέκασε στο πρόσωπο για να τον αφοπλίσει.

Στο διαμέρισμα βρέθηκε σπρέι πιπεριού, ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι η εκδοχή που έδωσε. Όπως υποστήριξε η 39χρονη, στην προσπάθεια να του πάρει το μαχαίρι αυτός γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο αιχμηρό εργαλείο, να αυτοτραυματιστεί και να χάσει η ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν είναι πεπεισμένοι ότι τα πράγματα έγιναν έτσι και ψάχνουν να βρουν τις λεπτομέρειες από το συμβάν έτσι ώστε να φωτίσουν πλήρως την υπόθεση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαμέρισμα της 39χρονης στην Καισαριανή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα 10 μαχαίρια, σπρέι πιπεριού, σπρέι άγνωστης χημικής ουσίας καθώς και ποσότητα κάνναβης.

Τι έγραψαν για τον 39χρονο σε αντιεξουσιαστική σελίδα:

«Την Παρασκευή 1 Μαΐου 2020, ο σύντροφος, φίλος, μα πάνω απο όλα αδερφός μας, Λεωνίδας, έκανε το πιο μακρινό του ταξίδι. Ενα ταξίδι που οπως πίστευε ο ίδιος θα είναι μακριά από το σκοτάδι, έξω απο την μαυρίλα που βιώνουμε όλοι μας. Μια μαυρίλα που άσπριζε καθε φορά που βλέπαμε το χαμόγελό σου. Ένα φωτεινό ορίζοντα που γινόταν καταγαλανος, καθε φορά που μας θύμιζες πως η αλληλεγγύη, η αγωνιστικότητα, η επίθεση σε κράτος, κεφάλαιο, φασισμό είναι υποχρέωση όλων μας. ''Στον δρόμο'', όπως έλεγες. ''Χωρίς πολλα λόγια, με πράξεις. Τα λόγια χωρίς πράξεις είναι τίποτα, τα λόγια πρέπει να ακολουθούν τις πράξεις''. Έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε Λεώ. Έχοντας τα λόγια σου στην καρδιά μας για να ωθούν την ψυχή και τα σώματά μας στην πράξη. Εκεί ακριβώς θα συνεχίσουμε αδερφέ, εκεί θα συνεχίσεις να στέκεσαι ανάμεσά μας κρατώντας την κοκκινόμαυρη σημαία και φορώντας την κιτρινόμαυρη μπλούζα. Είναι υπόσχεση, δέσμευση, μα πάνω από όλα, υποχρέωσή μας.

Ο Λεωνίδας συμμετείχε στον Ρουβίκωνα, στο Κ* Βοξ, στο Δίστομο. Ήταν και μέλος της αντιφασιστικής ορίτζιναλ. Συμμετείχε ενεργά κάνοντας βάρδιες, πετώντας τρικάκια, κρατώντας βαριοπούλα, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο ''για τον δικέφαλο'' όπως έλεγες. Ήταν από τους πρωτοστάτες στις κινήσεις ενάντια στις μαφίες ναρκωτικών, όντας διατεθειμένος να βάλει μπροστά ακόμα και την ίδια του τη ζωή. Γιατί όπως έλεγες ''για να κερδίσουμε σύντροφοι πρέπει να βγούμε μπροστά. Αν θέλει θυσίες ο αγώνας, σκεφτείτε πόσες θυσίες χρειάζονται για να κερδίσεις».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπόθεση ανθρωποκτονίας 39χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε την 1-5-2020 εντός διαμερίσματος στην Καισαριανή.

Ο 39χρονος είχε μεταφερθεί απογευματινές ώρες της 1-5-2020 σε Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την διενεργηθείσα νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι αιτία θανάτου ήταν κακώσεις που προήλθαν από νύσσον και τέμνον όργανο.

Κατηγορούμενη για την ανωτέρω πράξη, την οποία φέρεται ότι διέπραξε κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού με το θύμα, είναι 39χρονη ημεδαπή η οποία και συνελήφθη.

Στο διαμέρισμα της 39χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα (10) μαχαίρια, σπρέι πιπεριού, σπρέι άγνωστης χημικής ουσίας καθώς και ποσότητα κάνναβης.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στην κανονικότητα: Οι γεμάτες πλατείες, τα ΜΑΤ και η σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικές ειδήσεις