ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κέρκυρα: Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο «δράκος της Λευκίμμης» - Κινηματογραφική η σύλληψή του

Κέρκυρα: Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο «δράκος της Λευκίμμης» - Κινηματογραφική η σύλληψή του
corfutvnews.gr

«Δράκος» της Λευκίμμης: Εντοπίστηκε το Σάββατο (23/05) και στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, τραυματίστηκε - Οι νέες κατηγορίες εναντίον του

Με πολλαπλά τραύματα, μετά από πτώση σε χαράδρα περίπου 30 μέτρων, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο 47χρονος αποκαλούμενος και «δράκος της Κέρκυρας», που αναζητούνταν για την απαγωγή και το βιασμό 34χρονης αλλοδαπής.

Ο 47χρονος εντοπίστηκε, από τις αστυνομικές Αρχές, σε δύσβατη περιοχή πάνω από την παραλία του Αγίου Γόρδη, στην περιοχή Παλαιοχωρίου Λευκίμμης, στη νότια Κέρκυρα και στην προσπάθεια του να αποφύγει τη σύλληψη, έπεσε στη χαράδρα.

Στο σημείο μεταφέρθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Πλησιάσαμε στο σημείο μέσω θαλάσσης και μετά ανεβήκαμε στο λόφο. Η περιοχή ήταν πολύ δύσβατη και χρειάστηκαν περισσότερο από δυόμιση ώρες για να καταφέρουμε να διασώσουμε τον 47χρονο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής Πυροσβεστικής νομού Κέρκυρας, Νίκος Κολοβός.

Δύσκολη χαρακτήρισε την επιχείρηση απεγκλωβισμού του 47χρονου, ο κ. Κολοβός, ο οποίος συντόνιζε την όλη επιχείρηση:

Ο 47χρονος κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού και της σύλληψής του είχε τις αισθήσεις του ενώ φέρεται να χτύπησε σοβαρά στα άκρα και τη μέση του.

Το ασθενοφόρο συνόδεψε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ γιγάντια ήταν η αστυνομική επιχείρηση που είχε στηθεί σε όλη τη διάρκεια των 14 ημερών, που χρειάστηκαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Λίγα λεπτά μετά τις 22:00 πέρασε την πύλη του γενικού νοσοκομείου το ασθενοφόρο που μετέφερε τον πολυτραυματία Δράκο του Κάβου συνοδευόμενο από περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγα μέτρα πιο κάτω όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ο 47χρονος φαίνεται ότι ήταν οργανωμένος, αφού στην κατοχή του βρέθηκε εξοπλισμός που παράγει ρεύμα ώστε και εκείνος με την σειρά του να φορτίζει το κινητό του τηλέφωνο.

Δείτε φωτογραφίες από τον εντοπισμό του στη gallery που ακολουθεί:

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν μία 34χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής, αγνοούνταν για περίπου δύο μέρες, με τον σύντροφό της να την αναζητά εναγωνίως. Εντοπίστηκε στο δρόμο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου Λευκίμμης, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης.

Η ίδια, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την βρήκαν ότι ο 47χρονος την απήγαγε, την κρατούσε όμηρο και υπό την απειλή της ζωής της τη βίασε κατ’ εξακολούθηση.

«Με κατηγορούν άδικα»

Ο 47χρονος λίγο καιρό πριν -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- ξεκαθάρισε ότι κατηγορείται άδικα. «Αυτά που λένε για μένα δεν ισχύουν, με κατηγορούν άδικα. Δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά, όπως τα λένε», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση του 47χρονου

Ο 47χρονος ζει στη Λευκίμμη μετά την αποφυλάκισή του τον Αύγουστο του 2019 με περιοριστικούς όρους που προβλέπουν να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ του έχει απαγορευθεί να φύγει από την Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι είχε παραδοθεί τον Αύγουστο του 2010, στην Αστυνομία, η οποία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό επί μια εβδομάδα για τον εντοπισμό και την σύλληψη του, για βιασμούς που είχε διαπράξει στον Κάβο και στην ευρύτερη περιοχή.

Το 2012 έγινε η δίκη του και καταδικάστηκε σε 53 χρόνια για τρεις βιασμούς, ενώ ο ίδιος, όπως ισχυρίζεται είχε διαπράξει τους δύο.

Τον Νοέμβριο του 2018 αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση το Νόμου Παρασκευόπουλου και ζούσε στο χωριό του.

Ο ίδιος μιλώντας στο Corfutv τον Αύγουστο του 2019 είχε δηλώσει μετανιωμένος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Όλη η αλήθεια: Στημένη προπαγάνδα στον Έβρο με την συμμετοχή της «SUN»

Σχετικές ειδήσεις