ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Τι κατασχέθηκε από ανήλικους που συνελήφθησαν στο Θησείο

Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Τι κατασχέθηκε από ανήλικους που συνελήφθησαν στο Θησείο
INTIME NEWS

Επτά μπουκάλια γεμάτα με βενζίνη, και άλλα άδεια γυάλινα, γάντια αλλά και ένα στιλέτο ήταν όσα είχαν μαζί τους πέντε νεαροί που συνελήφθησαν την Κυριακή στο Θησείο και που, όπως ομολόγησαν, θα πήγαιναν στα Εξάρχεια για να επιτεθούν σε αστυνομικούς.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το CNN Greece φαίνονται όλα τα σύνεργα που είχαν μαζί τους οι νεαροί για να κατασκευάσουν βόμβες μολότοφ για την επίθεση.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας Μίνας Καραμήτρου, ανησύχησαν πολύ από το γεγονός ότι η ομάδα αποτελείτο από μικρά παιδιά ηλικίας 13 και 14 ετών.

Μάλιστα, ένα από τα παιδιά αποκάλυψε στους αστυνομικούς τα πάντα για την επίθεση που θα έκαναν αλλά και για την πλατφόρμα ομαδικής διαδικτυακής επικοινωνίας που είχαν για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Δείτε τι κατασχέθηκε από τους ανήλικους που συνελήφθησαν:

Χαρακτηριστικά ένας από τους ανηλίκους είπε στους αστυνομικούς: «Η ομάδα αποτελούνταν από 15 άτομα. Μαζευτήκαμε στο Θησείο, αγόρασα εγώ τη βενζίνη και μας είπαν να πάμε Εξάρχεια για την επίθεση σε αστυνομικούς. Θα φτιάχναμε τις μολότοφ μόλις φτάναμε στα Εξάρχεια. Εγώ τους είπα κάποια στιγμή "θα μας πιάσουν, φοράμε όλοι μαύρα ρούχα και είμαστε μακριά από τα Εξάρχεια". Όμως οι περισσότεροι επέμεναν να πάμε».

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι άτομα που δρουν χρόνια στον αντιεξουσιαστικό χώρο έχουν μπει στη διαδικασία της «στρατολόγησης» νέων ατόμων που είναι «αχαρτογράφητα» και δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές. Μάλιστα, δεν διστάζουν να «στρατολογήσουν» ακόμη και παιδιά τέτοιων ηλικιών.

Η νέα διαδικασία, στην οποία έχουν μπει οι «στρατολόγοι» των Εξαρχείων, θέλει, μάλιστα, να μην υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι όπου θα φυλάσσονται ή θα κατασκευάζονται οι μολότοφ. Οι τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν, αναφέρουν ότι οι νεαροί συνεννοούνται μέσω εφαρμογής στο Διαδίκτυο για συναντήσεις σε διάφορα σημεία γύρω από την Ακρόπολη. Παραλαμβάνουν τα απαραίτητα υλικά από «καβάτζες» και τα μεταφέρουν στα Εξάρχεια, όπου και κατασκευάζουν τις μολότοφ λίγο πριν την επίθεση.

Οι Αρχές ψάχνουν να εντοπίσουν το άτομο που είναι ο «στρατολόγος - συντονιστής» και δεν αποκλείουν να πρόκειται για παλιό άτομο στα Εξάρχεια το οποίο φέρεται να έχει και σχέση με τρομοκρατία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα - Συναγερμός στις Αρχές