ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε η 26χρονη για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε η 26χρονη για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Προφυλακιστέα κρίθηκε, μετά την απολογία της στην ανακρίτρια, η 26χρονη που κατηγορείται για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του ύστερα από οπαδικό επεισόδιο, τον περασμένο Ιανουάριο, στη Θεσσαλονίκη, όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο που πέρασε πάνω από το αναίσθητο σώμα του.

Όπως μεταδίδει το GRTimes, κατά την απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο και ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Η 26χρονη έδωσε εξηγήσεις για τα επιβαρυντικά στοιχεία που συγκέντρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και ειδικά για την διπλή κίνηση του αυτοκινήτου που παρέσυρε τον 28χρονο Βούλγαρο.

Φέρεται ότι επανέλαβε όσα είχε αρχικά πει στην Τροχαία Θεσσαλονίκης. Ότι, δηλαδή, το κακό έγινε χωρίς να το καταλάβει και παρέσυρε τον 28χρονο Βούλγαρο. Είπε ότι πανικοβλήθηκε και έφυγε επειδή φοβήθηκε για τη σωματική της ακεραιότητα.

Διαφοροποιήθηκε σχετικά με όσα πει αρχικά για την παραμονή της στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής πριν και μετά τη συμπλοκή.

Το χρονικό

Το θανατηφόρο περιστατικό διαδραματίστηκε το απόγευμα της Κυριακής (05/01) στην οδό Μαρία Κάλλας, προέκταση της παραλιακής λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε επίσης και ο τραυματισμός δύο συμπατριωτών του θύματος που διακομίστηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο χωρίς η κατάστασή της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία.

Από την πρώτη στιγμή ενεπλάκη στις αστυνομικές έρευνες η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης αθλητικής βίας Βορείου Ελλάδος, καθώς συγκεντρώθηκαν στοιχεία που συνδέουν το συμβάν με οπαδικές διαφορές. Μάλιστα, για το περιστατικό ενημερώθηκε κι ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού εισαγγελέας πλημμελειοδικών.

Όπως έγινε γνωστό, ο 28χρονος Βούλγαρος είχε ταξιδέψει τα προηγούμενα 24ωρα μαζί με συμπατριώτες του από την πατρίδα τους στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στον ‘Αρη και τον ΠΑΟΚ.

Ένα 24ωρο μετά το ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η παρέα των νεαρών που είχαν έρθει από την Βουλγαρία περπατούσαν στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής όπου διαδραματίστηκε το αιματηρό επεισόδιο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η παραπάνω ομάδα ατόμων δέχθηκε «επίθεση» από δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και, κατά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βαλέρια Λάτσιου: Η κόρη της Ελένης Μενεγάκη σε άγνωστες φωτογραφίες