ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέες προσαγωγές στις εκδηλώσεις για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Νέες προσαγωγές στις εκδηλώσεις για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Προσαγωγές 60 ατόμων από την αστυνομία στην οδό Ναυαρίνου στα Εξάρχεια. Μέλη του ΣΕΚ οι προσαχθέντες, στη ΓΑΔΑ κατευθύνθηκαν οι δυο κλούβες που γέμισαν το πρωί της Κυριακής.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη, Λευτέρης Παρτσάλης

Νέος κύκλος προσαγωγών από την ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Κυριακής, στην οδό Ναυαρίνου στα Εξάρχεια. Μέλη του ΣΕΚ, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, φοιτητές κ.ά., συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε σαν σήμερα (6.12) το 2008.

Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα, ενώ έχει ανακοινωθεί απαγόρευση συγκεντρώσεων, με αποτέλεσμα όσοι προσέγγισαν το σημείο να αποκλειστούν από τις δυνάμεις που βρέθηκαν εκεί.

Στην οδό Ναυαρίνου και στη Χαριλάου Τρικούπη έγιναν περίπου 60 προσαγωγές μελών του ΣΕΚ, μεταξύ των οποίων φοιτητές, δημοσιογράφοι, γιατροί και δικηγόροι, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα φωνάζοντας συνθήματα και αναφέροντας πως προσάγονται παράνομα αφού δεν «έσπασαν» τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι προσαχθέντες μπήκαν στα πούλμαν της αστυνομίας, τα οποία έγιναν δυο για να χωρέσουν τα άτομα και να μην υπάρχει συνωστισμός, και κατευθύνθηκαν προς τη ΓΑΔΑ.

Προσαγωγές στα Εξάρχεια - Ισχυρά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας

Από το πρωί της Κυριακής υπήρχαν καλέσματα σε συγκεντρώσεις από διάφορους φορείς, πολιτικούς και κοινωνικούς, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. είχε καταστρώσει επιχειρησιακό σχέδιο έτσι ώστε να τις αποτρέψει. Έτσι, από το πρωί τα Εξάρχεια ήταν «αστακός» με παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Από το πρωί της Κυριακής υπήρχαν καλέσματα σε συγκεντρώσεις από διάφορους φορείς, πολιτικούς και κοινωνικούς, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. είχε καταστρώσει επιχειρησιακό σχέδιο έτσι ώστε να τις αποτρέψει. Έτσι, από το πρωί τα Εξάρχεια ήταν «αστακός» με παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Το σημείο της δολοφονίας ήταν αδύνατο να το προσεγγίσει κανείς καθώς υπήρξαν δυνάμεις που απαγόρευσαν την πρόσβαση, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν και σε προσαγωγές ανθρώπων που είχαν ξεκινήσει συγκεντρώσεις σε παρακείμενες οδούς.

Στα Εξάρχεια από το πρωί της Κυριακής βρέθηκε αντιπροσωπεία της κεντρικής επιτροπής της ΚΝΕ, στην οποία απαγορεύτηκε να προσεγγίσει το σημείο της δολοφονίας, αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωποι του ΚΚΕ μ-λ. Οι τελευταίοι, μάλιστα, ήταν κι αυτοί που προσήχθησαν, με το ειδικό βαν της αστυνομίας να καταφθάνει για να τους παραλάβει.

Οι προσαχθέντες, μάλιστα, φώναζαν και συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές» και «η τρομοκρατία δεν θα περάσει». Προσαγωγές φέρονται να έγιναν και στην πλατεία των Εξαρχείων, με τους προσαχθέντες σε κάθε περίπτωση να οδηγούνται στη ΓΑΔΑ.

Στο κέντρο της Αθήνας η αστυνόμευση είναι μεγάλη, με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Σε καίρια σημεία έχουν τοποθετηθεί άνδρες των ειδικών σωμάτων που διαθέτει η αστυνομία, όπως και τα ειδικά οχήματα τύπου «Αύρα».

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για «τρομοκρατία»

Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια».

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα» τονίζει, καταλήγοντας, η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Δέκα οι κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11π.μ. και οι σταθμοί του μετρό Αττική, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής.

Κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί της Κυριακής (06/12), οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια, Σεπόλια στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό.

Oι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διαταγή Στρατηγού Φλώρου: «Ετοιμάστε όλα τα οπλικά συστήματα» - Κίνδυνος «θερμού» επεισοδίου