ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ του Newsbomb.gr: Ομόνοια -Εστίες υπερμετάδοσης οι πιάτσες θανάτου στο τρίγωνο του διαβόλου

Ρεπορτάζ του Newsbomb.gr: Ομόνοια -Εστίες υπερμετάδοσης οι πιάτσες θανάτου στο τρίγωνο του διαβόλου

Η ώρα είναι 13.00 στη συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Μάρνη στην Ομόνοια. Δεκάδες χρήστες ναρκωτικών ουσιών βρίσκονται κάτω από μία πυλωτή πολυκατοικίας. Τριγύρω διακινητές πουλάνε τις δόσεις του θανάτου.

Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των περαστικών και των διερχόμενων αυτοκινήτων. Το lockdown, όπως κατέγραψε ο φακός του newsbomb.gr, δεν έχει επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο το αλισβερίσι θανάτου στην «καρδιά» της Αθήνας.

Ντίλερ συνεχίζουν κανονικά τη… δουλειά τους, ενώ όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής μετά τις 21.00 το βράδυ –λόγω και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας- σχηματίζονται απαγορευμένες ζώνες. Στο τρίγωνο του διαβόλου (που περικλείεται από τις οδούς Μάρνη, 28ης Οκτωβρίου και Αγίου Κωνσταντίνου) το υπαίθριο παζάρι παραισθησιογόνων ουσιών ξεκινάει από το πρωί και μάλιστα «διανυχτερεύει».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται σε μία πυλωτή που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Μάρνη, στην οδό Ξούθου που θυμίζει αποκλεισμένη ζώνη, στην οδό Μενάνδρου, στην οδό Ιερόθεου αλλά και στην οδό Χαλκοκονδύλη (που εδώ και πολλά χρόνια είναι «στέκι» ντίλερ).

Στους παραπάνω δρόμους συχνά άνθρωποι-φαντάσματα σωριάζονται στο έδαφος ύστερα από υπερβολική χρήση ηρωίνης, περνώντας ατελείωτες ώρες πάνω σε ένα πεζοδρόμιο. Επίσης, συχνά ξεσπούν στην περιοχή φωτιές μικρής έκτασης, συνήθως σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, όπου βρίσκουν καταφύγιο τοξικοεξαρτημένοι. Ένα άλλο σοβαρό θέμα ότι οι πιάτσες θανάτου αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, καθώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το «κοκτέιλ» μέτρων που εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι - Μεγάλη ανησυχία για τα κρούσματα