ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ανησυχία και προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. - Πάνω από 300 παρεμβάσεις υπέρ του

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ανησυχία και προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. - Πάνω από 300 παρεμβάσεις υπέρ του

Η Αστυνομία έχει «μετρήσει» 300 επιθέσεις-παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα από τις 8 Ιανουαρίου 2021, όταν και ξεκίνησε η απεργία πείνας του Κουφοντίνα, μέχρι σήμερα. 

Πρόκειται για εμπρησμούς, επιθέσεις σε τράπεζες, σπίτια αστυνομικών και δημόσιους οργανισμούς, μέχρι απλές παρεμβάσεις με φυλλάδια με συνθήματα υπέρ των αιτημάτων του απεργού πείνας.

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στη ΓΑΔΑ επικαιροποιήθηκαν οι στόχοι και ενισχύθηκαν στοχευμένα τα μέτρα ασφαλείας σε σημεία «αυξημένου κινδύνου» (δικαστικοί λειτουργοί, δημόσιες υπηρεσίες κλπ). Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Λαμίας και συνεχίζει την απεργία πείνας.

Οι εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς αλλά και οι καταδρομικές ενέργειες στα σπίτια αστυνομικών έχουν αναγκάσει την ΕΛ.ΑΣ. να εκπονήσει ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης των ενεργειών αυτών.

Στη σύσκεψη του Σαββατοκύριακου συμμετείχαν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, της Αντιτρομοκρατικής και άλλων υπηρεσιών. Στόχος ήταν να εκπονηθεί σχέδιο που θα μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα στην ΕΛ.ΑΣ. να αντιμετωπίσει τυχόν κλιμάκωση ή «γενίκευση» των επιθέσεων. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου και η ενισχυμένη επιτήρηση κτιρίων που μπορεί να αποτελέσουν -βάσει των εκτιμήσεων- το επόμενο διάστημα στόχο.

Προβληματισμό προκάλεσε προ λίγων ημερών στην ΕΛ.ΑΣ. κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υπογράφεται από την ομάδα «Πυρήνες Άμεσης Δράσης». Η ομάδα αυτή ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε σπίτια αστυνομικών, δείχνοντας ότι είχε «πληροφόρηση».

Επιτέθηκε στο σπίτι του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. (απόστρατου εδώ και λίγες ημέρες) Γιάννη Κατσιαμάκα στον Βύρωνα, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι οι δράστες γνώριζαν που μένει και ο συνοδός του αξιωματικού (όπως αναφέρεται στο κείμενο).

Η ίδια ομάδα επιτέθηκε στο σπίτι αρχιφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων.

Είχε προηγηθεί επίθεση -από άλλη ομάδα- σε εν ενεργεία ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. και σε απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. Και οι δύο επιθέσεις έγιναν στις οικίες των αξιωματικών.

Ακολούθησε άλλη καταδρομική ενέργεια (και πάλι από άλλη ομάδα) κατά την οποία πυρπολήθηκε αυτοκίνητο αστυνομικού στα Πετράλωνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι πιλότοι: «Ουρλιαχτά» μέσα στο κοκ πιτ - Να ποιοι ρίχνουν θερμοβολίδες για να ξεφύγουν