ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας - Τι θα συστήσει η Επιτροπή

Εμβόλιο AstraZeneca
AP

Εμβόλιο AstraZeneca: Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας δεν θα υπάρξει σύμφωνα με πληροφορίες ως προς τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Περισσότερες διευκρινίσεις θα γίνουν στην ενημέρωση του υπουργείο Υγείας, όπου θα συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, μαζί με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής το εμβόλιο χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών.

Χθες, μετά και την ανακοίνωση του θανάτου 63χρονης στη Μυτιλήνη, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με θρόμβωση, μετά τον εμβολιασμό της με το εν λόγω εμβόλιο, επικράτησε ανησυχία και άνοιξε η συζήτηση σχετικά με την αναθεώρηση των ορίων ηλικίας.

Οι αρχές της χώρας, ερευνούν ένα προς ένα, τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφηκαν μετά από τη χορήγηση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Το τελευταίο περιστατικό αφορά σε μια 36χρονη γυναίκα από τη Μυτιλήνη, η οποία υπέστη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της και εισήχθη στο νοσοκομείο στις 22 Μαΐου.

Η 48χρονη από τη Θήβα που παρουσίασε θρόμβωση μετά από εμβολιασμό της με Johnson & Johnson νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού με την υγεία της, σύμφωνα με το MEGA, να δείχνει καλυτέρευση από χτες, Τρίτη. Κατά την ίδια πηγή οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι η θρόμβωση που εμφάνισε η 48χρονη στο πόδι ήταν αποτέλεσμα του εμβολιασμού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 48χρονη, η οποία παρουσίασε επιπλοκές επτά ημέρες μετά τον εμβολιασμό της, ανέκτησε τις αισθήσεις της και ζήτησε να μιλήσει με τους συγγενείς της.

Την ίδια ώρα στο Ιπποκράτειο νοσηλεύεται και μια 36χρονη που εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αεροδιακομιδή από τη Μυτιλήνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 39χρονο που σκότωσε, τεμάχισε και έκαψε τη 40χρονη φίλη του