ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεοδωρικάκος: Η απάντηση του υπουργού για το «κλειστό ΑΤ Ομονοίας»

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Intimenews/Δημήτρης Καπάνταης

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου για το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας

Τη δική του απάντηση για το ΑΤ Ομονοίας έδωσε ο Τάκης Θοεδωρικάκος, μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ που κάνει λόγο για «κλειστό αστυνομικό τμήμα».

«Το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας έχει προβλεφθεί ότι ενισχύεται με 30 αστυνομικούς, πέντε από τους οποίους πηγαίνουν σήμερα στη θέση τους. Ενισχύουμε τα αστυνομικά τμήματα παντού», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθύμφωνα ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», oι πολίτες που θα μεταβαίνουν στο ΑΤ Ομονοίας προκειμένου να καταγγείλουν παράνομες πράξεις θα βρίσκονται (και πιθανότατα για αρκετές ημέρες ακόμα) μπροστά σε κλειδωμένη πόρτα ή στην καλύτερη περίπτωση σε μια πινακίδα, με σφραγίδα της ΕΛ.ΑΣ., του τύπου «συγγνώμη λείπουμε».

Πρόκειται, όπως αναφέρουν έμπειροι αστυνομικοί, για μια πρωτοφανή κατάσταση, απόρροια της διαχρονικής υποστελέχωσής του αλλά και της παράλληλης απασχόλησης χιλιάδων αστυνομικών σε διάφορες άλλες υπηρεσίες αλλά και φρουρήσεις. Πρόκειται για ένα «αγκάθι» στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο έχουν θέσει ως στόχο να εξαλείψουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου.

Στο έγγραφο, λοιπόν, που συνέταξε ο διοικητής του ΑΤ Ομονοίας – και αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» – με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου και τίτλο «ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΑ 1/10/2021» μνημονεύονται τα εξής... αμίμητα: «Σε συνέχεια (σ.σ. με τη μορφή προειδοποίησης) εγγράφου που σας είχαμε αποστείλει στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 σας αναφέρουμε ότι η υπηρεσία μας αδυνατεί να διαθέσει έναν αστυνομικό στο υπουργείο Υγείας σε ωράριο 8.00-16.00, έναν βαθμοφόρο στο υπουργείο Οικονομικών, αρμοδιότητας Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως, σε ωράριο 06.00-14.00, έναν βαθμοφόρο και έναν αστυνομικό στο Ισλαμικό Τέμενος, αρμοδιότητας Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, σε ωράριο 6.00-14.00, έναν αστυνομικό στο Εφετείο Αθηνών (Πταισματοδικείο-Ειρηνοδικείο) σε ωράριο 22.00-6.00 και δύο αστυνομικούς στα μεικτά οχήματα ελέγχου Covid-19 σε ωράριο 6.00-14.00 και 18.00-2.00 σε Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού και Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών αντίστοιχα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποτροπιασμός: Στέλνουν στα social media φωτογραφία του Mad Clip από το νεκροτομείο

GNTM 4: Αγνώριστος ο Θοδωρής Τσαρούχας – Δείτε τον χωρίς μούσι και με κοντό μαλλί (pics)

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (vid)