ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η αλήθεια για την ιστορία του Ανέες: Από το όνειρο του ντελιβερά στο θάνατο

Η αλήθεια για την ιστορία του Ανέες: Από το όνειρο του ντελιβερά στο θάνατο

Ήταν 22.30 βράδυ Κυριακής, όταν ο 18χρονος Ανέες Μιρ περνούσε με το μηχανάκι για ντελίβερι τη διασταύρωση των οδών Χαροκόπου και Κρέμου στην Καλλιθέα.

Ταξί παραβίασε «Stop» και παρέσυρε τον πρόσφυγα από το Πακιστάν. Για αρκετά λεπτά «πάγωσαν» όλα. Ο 18χρονος έμεινε αιμόφυρτος στην άσφαλτο, δίπλα από το κατεστραμμένο μηχανάκι με το χαρακτηριστικό κουτί για τις παραγγελίες. Γύρω του σοκαρισμένος κόσμος περίμενε το ασθενοφόρο. Δυστυχώς, όμως, όλα είχαν κριθεί. Ο Ανέες υπέκυψε γρήγορα στα τραύματά του.

Ο οδηγός του ταξί συνελήφθη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στο σημείο του τραγικού περιστατικού.

Ο Ανέες δεν είχε συγγενείς στην Ελλάδα. Δύο φίλοι του ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτόν και κίνησαν τις διαδικασίες, με τη βοήθεια της πρεσβείας, για να μεταφερθεί η σορός στο Πακιστάν, όπου βρίσκονται οι γονείς και τα δύο αδέλφια του.

Ο Ανέες έφτασε σε ηλικία 15 ετών στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του. Υπέβαλε αίτημα για πολιτικό άσυλο και εγκαταστάθηκε για περίπου δυόμιση χρόνια σε δομή φιλοξενίας στη Θήβα. «Αόρατος» μεταξύ «αόρατων» αναζητούσε την ελπίδα. Μόλις πριν από ένα μήνα κατάφερε να μετακομίσει –με τη βοήθεια ευρωπαϊκού προγράμματος- σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Το όνειρό του ήταν να κάνει μία νέα αρχή. Να δουλέψει ως ντελιβεράς. Να καταφέρει να επιβιώσει και να στείλει χρήματα στην οικογένειά του στο χωριό Πακρέβαλι, δίπλα από το Σιαλκότ που θεωρείται η «πατρίδα» της βιομηχανίας αθλητικών ειδών. Ήξερε ότι τα αδέλφια του είχαν ανάγκη από οικονομική στήριξη.

Ο 18χρονος είχε έναν φίλο, ο οποίος έκανε ντελίβερι με μηχανάκι σε εστιατόριο της πλατείας Θεάτρου στην Ομόνοια. Έτσι, αποφάσισε να πάει στο μαγαζί όπου δουλεύει και να εκπαιδευτεί στην οδήγηση μηχανής. Την ημέρα του δυστυχήματος ήταν η πρώτη ημέρα της εκπαίδευσής του. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, στον οποίο ανήκει το μηχανάκι, φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές ότι ο Ανέες δεν εργαζόταν στο ινδικό εστιατόριό του και ότι δεν ήξερε ότι έχει μεταβεί στην Καλλιθέα με το μηχανάκι. Όπως είπε, ο 18χρονος «ήθελε να κάνει μάθημα».

Στελέχη της Τροχαίας αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η είδηση, που δημοσιεύτηκε σε αρκετές ιστοσελίδες, ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν ενδιαφέρθηκε για τον 18χρονο Ανέες. Αντιθέτως από την πρώτη στιγμή τηλεφώνησε για να δει τι συνέβη, μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος στην Καλλιθέα και έδωσε από τις πρώτες ώρες κατάθεση στην Τροχαία».

Κατάθεση στην Τροχαία έχει δώσει και ο φίλος του Ανέες, με τον οποίο θα εκπαιδευόταν στο ντελίβερι. Ο νεαρός είναι σοκαρισμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα κοινά σημεία που είχαν οι δύο φίλοι ήταν η θρησκεία τους. Ο Ανέες ήταν χριστιανός, το ίδιο και ο φίλος του που ήθελε να τον βοηθήσει να κάνει μία αρχή στο επάγγελμα του διανομέα φαγητού.

Οι ίδιες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι η Τροχαία ενημέρωσε για το περιστατικό την Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία θα κάνει τη δική της έρευνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.