ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Σμύρνη: Ο πατέρας έκαιγε τα χέρια της κόρης του - «Ευθύνες σε όσους σιωπούσαν»

Νέα Σμύρνη: Ο πατέρας έκαιγε τα χέρια της κόρης του - «Ευθύνες σε όσους σιωπούσαν»
«Ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν από όσους σιωπούσαν, ενώ γνώριζαν. Για όσους έβλεπαν και έκλειναν τα μάτια ..είτε είναι εκπαιδευτικοί, είτε γείτονες»
PIXABAY

Νέα Σμύρνη: Το δράμα του παιδιού ήταν παρατεταμένο

Αποτροπιασμό και θλίψη προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης με την κακοποίηση 10χρονου κοριτσιού από τον πατέρα του στη Νέα Σμύρνη.

Το δράμα του παιδιού ήταν παρατεταμένο, ωστόσο, φαίνεται ότι ελάχιστοι ήταν αυτοί που είχαν ενδιαφερθεί γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πρόσωπο που είχε γνώση της κακοποίησης, το οποίο επισκέφτηκε το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η μητέρα έχει εγκαταλείψει τη 10χρονη κόρη της και έκτοτε το παιδί ζούσε με το σύζυγό της. Το κορίτσι διαβιούσε στο ίδιο σπίτι με τον πατέρα του, ο οποίος φέρεται να ικανοποιούσε τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις στην ανήλικη, ενώ φέρεται να την τιμωρούσε με ξυλοδαρμό και με κάψιμο των χεριών στο «μάτι» της ηλεκτρικής κουζίνας, οπότε η 10χρονη αντιστέκονταν. Ο άνδρας αυτός με καταγωγή από τη Ρουμανία, ο οποίος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν, έχει συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και με κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε, ενώ το παιδί βρίσκεται στο νοσοκομείο «Παίδων» μέχρι να βρεθεί κατάλληλη δομή φιλοξενίας.

Αν και ο πατέρας αρνείται τη σεξουαλική κακοποίηση και αποδέχεται μόνο ότι χτύπαγε τη μικρή, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε την κόλαση που έχει περάσει το 10χρονο κορίτσι. Μάλιστα, μόλις είναι ψυχολογικά έτοιμη, θα δώσει κατάθεση και στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, παρουσία εξειδικευμένων παιδοψυχολόγων.

Η Σοφία Βαγενά, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της ΠΟΑΣΥ, μίλησε στο Newsbomb.gr για τη σημασία της λειτουργίας των γραφείων αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας. Την υπόθεση της Νέας Σμύρνης τη χειρίστηκε το αντίστοιχο γραφείο της Ομόνοιας.

Σοφία Βαγενά

«Επέδειξαν υψηλό αίσθημα καθήκοντος, επαγγελματισμό και επιχειρησιακή ετοιμότητα, στη διερεύνηση της υπόθεσης κακοποίησης τέκνου με αποτέλεσμα τη σύλληψη του δράστη πατέρα. Για ακόμη μία φορά, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της σύστασης των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, τα οποία μπορούν να διαχειριστούν με γνώση και επάρκεια περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και να προλαμβάνουν σχετικά εγκλήματα.

Δυστυχώς, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα συνηθισμένο λυπηρό φαινόμενο που συναντάται πίσω από τις κλειστές πόρτες πολλών σπιτιών, ακόμα και οικογενειών που στα μάτια των πολλών φαντάζουν ευτυχισμένες.

Σε μια εποχή που στα ελληνικά και όχι μόνο σπίτια παίζει αδιάκοπα, η είδηση της δολοφονίας παιδιού/τις δολοφονίες παιδιών από την ίδια τους τη μητέρα, σκορπώντας φρίκη στους μεγάλους, πόνο και τρόμο στα παιδιά, ο λόγος πρέπει να ανήκει και μόνο στην υπεύθυνη ενημέρωση των επίσημων αρχών και εκπροσώπων της ιατροδικαστικής και ιατρικής κοινότητας, ώστε να προφυλάξουμε την κοινωνία μας από την ακρότητα και την εμπορευματοποίηση του δράματος. Ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν από όσους σιωπούσαν, ενώ γνώριζαν. Για όσους έβλεπαν και έκλειναν τα μάτια ..είτε είναι εκπαιδευτικοί, είτε γείτονες .. Η σιωπή όλων μας είναι που πρέπει να μας σοκάρει».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Πατέρας ασελγούσε στην κόρη του - Αστυνομικός που είδε την 10χρονη μιλά στο Newsbomb.gr