ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στο «Ελ. Βενιζέλος» συνέλαβαν 28χρονο μοντέλο για εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών

Στο «Ελ. Βενιζέλος» συνέλαβαν 28χρονο μοντέλο για εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών
Το 28χρονο μοντέλο που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αναζητούσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών από τις 7 Φεβρουαρίου
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Το 28χρονο μοντέλο που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αναζητούσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών από τις 7 Φεβρουαρίου

Χειροπέδες σε μια 28χρονη αλλοδαπή που εμπλέκεται σε υπόθεση εργαστηρίου παρασκευής ναρκωτικών και συγκεκριμένα διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT) προχώρησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών.

Η 28χρονη η οποία επαγγέλλεται μοντέλο συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μεσημέρι της Δευτέρας (30/05) δυνάμει εντάλματος που εκκρεμούσε σε βάρος της μετά τον εντοπισμό του εργαστηρίου στις 7 Φεβρουαρίου.

Τότε στο πλαίσιο του αυτοφώρου είχε συλληφθεί στου Ζωγράφου μια 31χρονη Ελληνίδα κατηγορούμενη για εγκατάσταση εργαστηρίου παρασκευής διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT) και εν συνεχεία συσκευασία και αποστολή αυτής, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων σε διάφορες χώρες του κόσμου ενώ για την υπόθεση αναζητείται ακόμα ένας 48χρονος.

Ο εντοπισμός του εργαστηρίου είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο δράσεων της Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με την H.S.I (Homeland Security Investigation) των ΗΠΑ και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων στην παρασκευή διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT).

Η 31χρονη είχε εντοπιστεί να παραδίδει σε υποκατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών, για λογαριασμό των συγκατηγορούμενων της, 21 δέματα με προορισμό διάφορες χώρες, που περιείχαν 26 φιαλίδια με υγρό, συνολικού καθαρού βάρους 910 γραμμαρίων, στο οποίο ανιχνεύτηκε η ουσία διμεθυλοτρυπταμίνη ( DMT ).

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής διμεθυλοτρυπταμίνης σε οικία στο Βύρωνα και στη συνέχεια συσκεύαζαν και απέστελλαν τη ναρκωτική ουσία, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, σε διάφορες χώρες, με το προκάλυμμα της αποστολής «ελιξίριων ομορφιάς».

Μάλιστα, διατηρούσαν και ιστοσελίδα πώλησης «ελιξίριων ομορφιάς», μέσω της οποίας λάμβαναν τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -78- γυάλινα φιαλίδια με περιεχόμενο διμεθυλοτρυπταμίνη ( DMT ), συνολικού βάρους
  • -2- κιλών και -402- γραμμ.
  • -22- φιαλίδια με περιεχόμενο άγνωστο υγρό, συνολικού βάρους -7.668- γραμμαρίων
  • -80- συσκευασίες με περιεχόμενο άγνωστη σκόνη συνολικού βάρους -3.015- γραμμαρίων
  • το χρηματικό ποσό των -6.600- ευρώ,
  • -102- φιαλίδια,
  • -100- καπάκια δοσομετρητές,
  • πλήθος χάρτινων φακέλων αποστολής δεμάτων,
  • αυτοκόλλητα από τα υποτιθέμενα «ελιξίρια ομορφιάς» και
  • δελτία ομαδικής κατάθεσης ταχυδρομικών αντικειμένων