ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εκρηκτικός μηχανισμός στα δικαστήρια: Η ΕΛ.ΑΣ. «βλέπει» αναβάθμιση της δράσης ομάδας εμπρηστών

Εκρηκτικός μηχανισμός στα δικαστήρια
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κρίνουν το περιστατικό ως εξαιρετικά σοβαρό
Intime News

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία από τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στο άλσος των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων. 

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κρίνουν το περιστατικό ως εξαιρετικά σοβαρό, ενώ σημειώνουν ότι προηγήθηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα σε ενημερωτική ιστοσελίδα και καθημερινή εφημερίδα, πρακτική που δε συνηθίζεται στις επιθέσεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς (σ.σ. γκαζάκια με εύφλεκτο υγρό). Προειδοποιητικά τηλεφωνήματα δεν υπήρξαν ούτε στην περίπτωση του εμπρηστικού μηχανισμού που λίγο έλειψε να καταστρέψει ολοσχερώς το κτήριο όπου στεγάζεται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM, ούτε στην περίπτωση του Α.Ε.Μ. στη ΔΟΥ Αμαρουσίου.

Μία άλλη διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά είχαμε εκρηκτικό και όχι εμπρηστικό μηχανισμό, κάτι που δείχνει αναβαθμισμένη δράση ατόμων που πιθανότατα κινούνται στις παρυφές του «αντάρτικου πόλεως». Για την ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκρότηση ένοπλης οργάνωσης, ωστόσο, το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για «κινητικότητα» σε κύκλους ομάδων που επιδιώκουν αναβάθμιση της δράσης τους.
Για το περιστατικό στα δικαστήρια ενημερώθηκαν τόσο η Κρατική Ασφάλεια όσο και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που θα διερευνήσουν την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν 23:35 όταν άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε ιστοσελίδα και ανέφερε ότι εντός του άλσους των δικαστηρίων στην πρώην Σχολή Ευελπίδων έχει τοποθετηθεί βόμβα που θα εκραγεί τα μεσάνυχτα. Το ίδιο τηλεφώνημα φαίνεται να έγινε δευτερόλεπτα αργότερα και σε εφημερίδα. Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας που απέκλεισε τον χώρο, αφού πέρασε αρκετή ώρα χωρίς να σημειωθεί κάποια έκρηξη κλιμάκιο του ΤΕΕΜ ανέλαβε τη διερεύνηση του χώρου, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν ένα σακίδιο που περιείχε έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Ο μηχανισμός μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση, ενώ από επίσημες αστυνομικές πηγές δεν επιβεβαιώνονται κάποιες αναφορές που υπήρξαν από πολίτες ότι ακούστηκε έκρηξη.