ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αλεποχώρι: Τι λέει ο 70χρονος που πυροβόλησε παιδιά - «Έβλεπα μόνο σκιές»

Αλεποχώρι: Τι λέει ο 70χρονος που πυροβόλησε παιδιά - «Έβλεπα μόνο σκιές»
Όσα υποστηρίζει ο άνδρας που πυροβόλησε σε βάρος παιδιών στο Αλεποχώρι.
InTime / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο 70χρονος που πυροβόλησε εναντίον δύο παιδιών μέσα στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι.

Όπως λέει στο Newsbomb.gr o δικηγόρος του Γιάννης Γλύκας, ο 70χρονος ισχυρίζεται ότι τα παιδιά παραβίασαν τον προστατευτικό φράχτη με σκοπό να του κλέψουν πράγματα που είχε στον κήπο του.

«Με πλήρη συντριβή και μεταμέλεια θα προσέλθει να απολογηθεί ο 70χρονος εντολέας μου, ο οποίος ουδέποτε έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Πρόκειται για καρδιοπαθή συνταξιούχο, με σοβαρή επαγγελματική διαδρομή κατά το παρελθόν. Δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και δεν πυροβόλησε σε ευθεία βολή σε βάρος των παιδιών. Σε συνθήκες απόλυτου σκότους είδε κάποιες σκιές και χωρίς να μπορεί να αποτυπώσει ούτε ηλικία ούτε ταυτότητα –και προκειμένου να τους εκφοβίσει- πυροβόλησε προς την πλευρά των θάμνων και όχι προς την πλευρά των παιδιών, τα οποία ήταν κρυμμένα κάτω από φυλλωσιές. Ο πελάτης μου έβλεπε μόνο σκιές. Να σημειώσουμε ότι οι ανήλικοι κατηγορούνται για απόπειρα κλοπής και διατάραξης οικιακής ειρήνης».

Ο δικηγόρος του 70χρονου, Γιάννης Γλύκας.

Ο 70χρονος ισχυρίζεται ότι μία συγκεκριμένη παρέα ανηλίκων τον ενοχλούσε συστηματικά μπαίνοντας στην αυλή του σπιτιού του.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν από την πλευρά τους ότι η εικόνα που είχαν αρχικά ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές με καραμπίνα για την οποία είχε άδεια κατοχής. Επίσης, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ο 70χρονος δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελία για τα περιστατικά που αναφέρει σε βάρος των ανηλίκων περί οχλήσεών του το προηγούμενο διάστημα.

Από τύχη φαίνεται ότι τα πράγματα δεν πήραν πιο δραματική τροπή, καθώς τα σκάγια πέτυχαν έναν 14χρονο και έναν 16χρονο. Στη μία περίπτωση ο ανήλικος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και στην άλλη στο μάτι. Το αγόρι που τραυματίστηκε στο μάτι θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ο 70χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.