ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Χρυσό» φορτίο κοκαΐνης έπιασε η ΕΛ.ΑΣ στον Πειραιά με αμερικανικές πληροφορίες

«Χρυσό» φορτίο κοκαΐνης έπιασε η ΕΛ.ΑΣ στον Πειραιά με αμερικανικές πληροφορίες

Η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε «χρυσή» κοκαΐνη αξίας 6 εκατ. Ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά, με την Αστυνομία να εντοπίζει και να κατάσχει 173 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος, στο πληροφοριακό επίπεδο, Αμερικανοί πράκτορες που ασχολούνται με την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών.

Το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των ΗΠΑ ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών σχετικά με επικείμενη εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από τη Νότια Αφρική στην Ελλάδα. Η Ελληνική Αστυνομία από την πλευρά της, έπραξε το καθήκον της και εντόπισε το κοντέινερ – ψυγείο στο Λιμάνι του Πειραιά, θέτοντάς το σε επιτήρηση.

Η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας όταν έγινε καθολικός έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου-ψυγείου, με τη συμμετοχή και της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν ο εντοπισμός, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα τοιχώματα του εμπορευματοκιβωτίου, 160 συσκευασιών με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 173 κιλών και 450 γραμμαρίων.

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των 6.000.000 ευρώ. Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.