ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εφιάλτης για 23χρονη: Πώς ο 33χρονος τη «φυλάκισε» και την εξέδιδε

Εφιάλτης για 23χρονη: Πώς ο 33χρονος τη «φυλάκισε» και την εξέδιδε
Από το Μάιο του 2020 και για τρεις μήνες, η νεαρή κοπέλα -όπως περιέγραψε- εκδιδόταν μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού.
UNSPLASH

Σε «φυλακή» είχε μετατραπεί για μία 23χρονη κοπέλα από την Αλβανία διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στις Αρχές, ένας 33χρονος ομοεθνής της την κρατούσε εκεί με τη βία, με σκοπό να την εκδίδει και να κερδίζει ημερησίως 400 ευρώ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι η 23χρονη ανέφερε ότι για να είναι σίγουρος ότι δεν θα «δραπετεύσει», είχε φτάσει στο σημείο να τοποθετεί «φύλακες» έξω από το σπίτι κατά τις ώρες που ο ίδιος απουσίαζε.

Επίσης, η νεαρή περιέγραψε σκηνικό βίας που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2020, όταν ο 33χρονος αντιλήφθηκε ότι είχε καταφέρει να αποταμιεύσει κρυφά (από τα ραντεβού που έκανε) συνολικά 5.000 ευρώ. Ο 33χρονος φέρεται να άσκησε βία και να της άρπαξε τα μετρητά.

Όσον αφορά στο χρονικό της υπόθεσης, η 23χρονη γνώρισε τον 33χρονο στις αρχές του 2020. Της παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης νυχτερινού καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας και της πρότεινε-όπως αναφέρεται- «να εργαστεί ως ‘λουλουδού’ με καλές απολαβές».

Περίπου ένα μήνα μετά, το Φεβρουάριο, η 23χρονη αποδέχτηκε τελικά την πρόταση του 33χρονου, ο οποίος την εγκατέστησε σε διαμέρισμα με το πρόσχημα της φιλοξενίας μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομική της κατάσταση.

Έκτοτε και για τρεις μήνες περίπου, κατακρατούσε την 23χρονη παράνομα στο διαμέρισμα, ενώ είχε φτάσει στο σημείο -σύμφωνα με την καταγγελία- να τοποθετήσει «φύλακες» έξω από το σπίτι κατά τις ώρες που ο ίδιος απουσίαζε.

Από το Μάιο του 2020 και για τρεις μήνες, η νεαρή κοπέλα -όπως περιέγραψε- εκδιδόταν μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού, κάνοντας τέσσερα ραντεβού κατά μέσο όρο την ημέρα. Το κόστος κάθε ραντεβού ήταν 150 ευρώ, εκ των οποίων 50 αντιστοιχούσαν στην αμοιβή του γραφείου, 20 στον κατηγορούμενο (που εκτελούσε και χρέη οδηγού) και 80 στην 23χρονη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το θύμα, ο 33χρονος παρακρατούσε το σύνολο των εσόδων.

Τον Αύγουστο του 2020 ο 33χρονος αντιλήφθηκε ότι η νεαρή είχε αποταμιεύσει κρυφά 5.000 ευρώ και τότε άρπαξε τα χρήματα με τη βία.

Παρά το γεγονός ότι μία εβδομάδα περίπου αργότερα, η 23χρονη διέφυγε από τον έλεγχό του, εκείνος συνέχισε τις απειλές σε βάρος της, καθώς και τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, ενεργώντας είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τρίτων ατόμων, ούτως ώστε αφενός να αποτρέψει τυχόν καταγγελία και αφετέρου να κάμψει τις αντιστάσεις της και να την επαναφέρει στη σφαίρα επιρροής του. Η καταγγελία της νεαρής στην Αστυνομία έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος ξεκίνησαν την έρευνα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά τον 33χρονο το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο σπίτι του και του πέρασαν χειροπέδες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων.