ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέος Κόσμος: Στο «μικροσκόπιο» δαχτυλικά αποτυπώματα και πλούσιο DNA

Νέος Κόσμος
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Η σοβαρή αυτή υπόθεση έχει προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές το τελευταίο 24ωρο, καθώς πρόκειται για βαρύ οπλισμό που θα μπορούσε να ανήκει μόνο σε κάποια μεγάλη εγκληματική οργάνωση.

Σημαντικά ευρήματα που είναι πιθανόν να οδηγήσουν τους αστυνομικούς σε εγκληματικές ενέργειες φαίνεται να έχουν βρει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση με το αυτοκίνητο που είχε βαρύ οπλισμό και εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο.

Όπως ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, εκτός από τα όπλα, οι ερευνητές εντόπισαν δακτυλικά αποτυπώματα και πλούσιο DNA στο αυτοκίνητο. Ήδη εξετάζονται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ ενώ σήμερα θα ξεκινήσουν οι πρώτες ταυτοποιήσεις.

Μετά και την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων οπότε και θα διαπιστωθεί αν αυτά είναι «καθαρά» (δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ) ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες και ποιες κατά το παρελθόν.

Η σοβαρή αυτή υπόθεση έχει προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές το τελευταίο 24ωρο, καθώς πρόκειται για βαρύ οπλισμό που θα μπορούσε να ανήκει μόνο σε κάποια μεγάλη εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ, δύο ή (τρία κατά άλλες πληροφορίες) πιστόλια των 9 χιλιοστών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, χειροβομβίδα και σφαίρες.

Όλα τα ευρήματα, από την πρώτη στιγμή εξετάζονται από στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών. Επιπλέον, οι Αρχές ψάχνουν αν υπάρχει κάποιου είδους σύνδεση και με την πρόσφατη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό.

Νέος Κόσμος: Οι Aρχές ψάχνουν αν υπάρχει σύνδεση με τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές με τον εντοπισμό βαρύ οπλισμού σε αυτοκίνητο στον Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το αυτοκίνητο βρέθηκε στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Σμιθ την Πέμπτη τυχαία από ομάδες ΔΙΑΣ που περιπολούσαν, κρίθηκε ύποπτο και κατά τον έλεγχο που έγινε βρέθηκε πως είναι κλεμμένο.

Oι αστυνομικοί το πήραν στο ΑΤ Νέου Κόσμου όπου επικοινώνησαν με την ιδιοκτήτρια, η οποία τους εξήγησε πως το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την περιοχή της Νίκαιας από τον Ιανουάριο, αλλά εκείνη δεν έχει πια καμία σχέση με το όχημα καθώς έχει πάρει την αποζημίωση κλοπής από την ασφαλιστική εταιρεία.

Όταν το άνοιξαν, παρουσία αστυνομικών, το αυτοκίνητο έκρυβε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, καθώς εντός του βρέθηκαν 2 καλάσνικοφ 2 περίστροφα, 2 αλεξίσφαιρα, φυσίγγια και χειροβομβίδα.

Οι Αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην υπόθεση αυτή της κλοπής και των όπλων με τη διπλή δολοφονική επίθεση στον Κορυδαλλό, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Τα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές και που τους ωθούν να υποψιάζονται πως υπάρχει κάποια σχέση είναι ο τρόπος δράσης των δολοφόνων.

Συγκεκριμένα, και τα δύο αυτοκίνητα, τόσο αυτό που βρέθηκε στον Νέο Κόσμο, όσο και αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση (ένα Ford Puma), είχαν κλαπεί μήνες πριν. Οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ για να σκοτώσουν τους δύο άντρες, με τα όπλα να μην έχουν βρεθεί.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και η Αντιτρομοκρατική, καθώς ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι το συγκεκριμένο όχημα να συνδέεται με το διπλό φονικό στον Κορυδαλλό και γι’ αυτό τον λόγο δόθηκε προτεραιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι βαλλιστικές των δύο καλάσνικοφ.

Στη συνέχεια, οι δράστες, κινούμενοι επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά, έβαλαν φωτιά στο τζιπ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κλεμμένο, και εξαφανίστηκαν.

Στη ΔΕΕ για περαιτέρω έλεγχο το μαύρο SUV με τα όπλα και τα αλεξίσφαιρα

Το όχημα που εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (8/6) στην οδό Φανοσθένους στον Νέο Κόσμο, στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, μετακινήθηκε πλέον από το ΑΤ της περιοχής.

Γερανός της αστυνομίας ανέλαβε τη μεταφορά του στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών όπου θα υποβληθεί σε περαιτέρω ελέγχους για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που θα οδηγήσουν στο ποιοι και γιατί το είχαν χρησιμοποιήσει.

Σε κάθε περίπτωση, το όχημα ήταν κλεμμένο και είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Η ιδιοκτήτρια είχε δηλώσει την κλοπή του οχήματος από τον περασμένο Ιανουάριο.

Για το λόγο αυτό ενημερώθηκε η ασφαλιστική εταιρεία και με δικό της γερανό το όχημα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέου Κόσμου.

Μάλιστα, έρευνες έκανε στο αυτοκίνητο και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), έτσι ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει οτιδήποτε επιλήψιμο, πριν από την απομάκρυνσή του με προορισμό τη ΔΕΕ.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Βίντεο από τις έρευνες:

Το χρονικό της διπλής εκτέλεσης

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 22.30 το βράδυ της Τετάρτης όταν άγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και σκότωσαν έναν άνδρα μέσα σε μια Mercedes στην οδό Δωδεκάτης ενώ στη συνέχεια καταδίωξαν το δεύτερο άτομο το οποίο αναζήτησε καταφύγιο μέσα σε ένα γκαράζ.

Οι εκτελεστές «γάζωσαν» το Smart στο οποίο κρύφτηκε αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στην είσοδο της πολυκατοικίας και διέφυγαν προς τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη.

* Φωτορεπορτάζ Χάρης Γκίκας

Σχετικές ειδήσεις