ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: 42χρονος έκλεψε κοσμηματοπωλείο και τον ακινητοποίησαν οι κάτοικοι

Θεσσαλονίκη: 42χρονος έκλεψε κοσμηματοπωλείο και τον ακινητοποίησαν οι κάτοικοι

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω ένας 42χρονος που διέπραξε ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο του κέντρου πόλης, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κοσμηματοπωλείο που στεγάζεται σε πολυκατοικία του κέντρου της Θεσσαλονίκης και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από συρτάρια της επιχείρησης χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας περίπου 8.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των ιδιοκτητών.

Κατά τη διαφυγή του, ο ιδιοκτήτης, με τη βοήθεια των παρευρισκομένων, τον ακινητοποίησαν και κατόπιν συνελήφθη από αστυνομικούς που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο.

Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν: σακίδιο πλάτης που περιείχε τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά, μάσκα μεταμφίεσης και κράνος που χρησιμοποίησε για να καλύψει το πρόσωπό του κατά τη ληστεία, πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε έξι φυσίγγια, μεταλλική λάμα και κατσαβίδι.

Επιπλέον, κατασχέθηκε δίκυκλο που είχε χρησιμοποιήσει για να προσεγγίσει τον στόχο του, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή σε προγενέστερο χρόνο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν ρολόγια χειρός, η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται.

Τα αφαιρεθέντα κοσμήματα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ενώ το δίκυκλο, μετά τον έλεγχό του από συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, θα αποδοθεί στον νόμιμο κάτοχό του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχημάτισαν εις βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.