ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σέρρες: Έκαναν τους γιατρούς και τους αστυνομικούς αποσπώντας λεφτά από ηλικιωμένους

Σέρρες: Έκαναν τους γιατρούς και τους αστυνομικούς αποσπώντας λεφτά από ηλικιωμένους

Σέρρες: Οι δύο δράστες είχαν καταφέρει να αποσπάσουν 40.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ. 

Στα χέρια των αρχών έπεσαν δύο άτομα στις Σέρρες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές απάτες και αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ένας άντρας και μια γυναίκα, υποδύονταν είτε τους γιατρούς είτε τους αστυνομικούς, τηλεφωνούσαν στα θύματά τους και τους έλεγαν ότι κάποιος συγγενής τους είχε τραυματιστεί ή προκαλέσει τροχαίο, ζητώντας τους λεφτά. Μάλιστα φέρεται να είχαν αποσπάσει 40.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ.

Από τις έρευνες των Αρχών προέκυψε ότι ενεργώντας με την συγκεκριμένη μεθοδολογία εξαπάτησαν ηλικιωμένες γυναίκες σε περιοχή των Σερρών, στην Ξάνθης και σε περιοχή της Ροδόπης.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε όχημα ιδιοκτησίας του άνδρα και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.250 ευρώ, 1 σπρέι πιπεριού και 2 κινητά τηλεφώνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Οι Αρχές αναζητούν τους συνεργούς τους.