ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ασπρόπυργος: Οι δραματικές συνομιλίες στον ασύρματο μετά την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό

Ασπρόπυργος: Οι δραματικές συνομιλίες στον ασύρματο μετά την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό

Οι συνάδελφοί τους αγωνιούν για τη ζωή των αστυνομικών, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το ηχητικό ντοκουμέντο

Τουλάχιστον δύο άτομα αναζητούν οι αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 29χρονος αστυνομικός.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, ακούγονται οι δραματικές εκκλήσεις των ενστόλων, οι οποίοι καλούσαν σε βοήθεια για τους συναδέλφους τους, αμέσως μετά το δυστύχημα που προκλήθηκε κατά την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο.

Οι δύο ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ επέβαιναν στη μηχανή που μετά τη σύγκρουση με το περιπολικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης το μπροστινό της μέρος στράβωσε. Οι δύο αναβάτες πετάχθηκαν από τη μηχανή και έπεσαν στο οδόστρωμα.

Ο 29χρονος αστυνομικός βρήκε ακαριαίο θάνατο ενώ ο 32χρονος συνάδελφός του νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα σε λεκάνη, άκρα και πλευρά. Έχει χάσει πολύ αίμα, αλλά δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του. Σύμφωνα με το ΑΝΤ1, αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Οι συνάδελφοί τους αγωνιούν για τη ζωή των αστυνομικών, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το ηχητικό ντοκουμέντο: «Παράκληση ασθενοφόρο όσο πιο γρήγορα… Πείτε μας ποιο νοσοκομείο εφημερεύει να μεταφέρουμε τουλάχιστον τον εν ζωή συνάδελφο. Να τον μεταφέρουμε άμεσα στο νοσοκομείο», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά ο αστυνομικός, στην επικοινωνία του με το Κέντρο Επιχειρήσεων.