ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Τρομοκρατούσαν τηλεφωνικά και αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένους – Δύο συλλήψεις

Ηράκλειο: Τρομοκρατούσαν τηλεφωνικά και αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένους – Δύο συλλήψεις

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες που εξαπάτησαν τέσσερις γυναίκες - Είχαν αποσπάσει χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 53.000 ευρώ

Τρομοκρατήθηκαν από τα τηλεφωνήματα που έλαβαν, μέσω των οποίων ενημερώνονταν για δήθεν περιπέτειες των παιδιών τους σε τροχαία ατυχήματα και... πείστηκαν να δώσουν χρήματα και τιμαλφή!

Ο λόγος για τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις γυναικών στο Ηράκλειο, που έπεσαν θύματα απάτης από δύο Βουλγάρες κατά το διάστημα από τις 18 ως τις 20 Ιανουαρίου. Οι άγνωστοι που τηλεφωνούσαν στις ηλικιωμένες παρίσταναν τους αστυνομικούς ή τους γιατρούς, τις αιφνιδίαζαν και τους έλεγαν, ψευδώς, ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο. Ζητούσαν από εκείνες χρήματα ή κοσμήματα προκειμένου να «μεσολαβήσουν» για να αποφευχθούν ποινικές συνέπειες ή για να πραγματοποιήσουν χειρουργική επέμβαση!

Οι γυναίκες, ηλικίας 74, 86 και 80 ετών εξαπατήθηκαν από τις δυο Βουλγάρες, οι οποίες πρώτα τις «έψησαν» μέσω τηλεφώνου και κατόπιν ... περνούσαν από τα σπίτια τους για να παραλάβουν τη λεία τους: χρήματα ύψους 22.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 31.000 ευρώ!

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης εντόπισαν τις αλλοδαπές και σε έρευνες που τους έγιναν βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν συνολικά:

  • το χρηματικό ποσό των 22.070 ευρώ
  • 2 κινητά τηλέφωνα
  • κοσμήματα

Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκε στις κατόχους τους.

Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 55 και 68 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, κατηγορούμενες για απάτες ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμα αλλοδαπού.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: Εντόπισε «ίχνος» σε βάλτο ο ειδικός σκύλος - Άμεσα έρευνες στο σημείο

Μεσολόγγι: Το άγνωστο σενάριο που κερδίζει διαρκώς έδαφος - Ο συγκρατούμενος που έγινε... κλειδί

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη 60χρονος με πιστόλι και ναρκωτικά σε τυχαίο έλεγχο της Τροχαίας