ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Άγιοι Ανάργυροι: Λάθη, παραλείψεις και ελλείψεις

Άγιοι Ανάργυροι: Λάθη, παραλείψεις και ελλείψεις

Η δολοφονία της Κυριακής την οποία δεν κατάφεραν να αποτρέψουν οι αστυνομικοί πάρα το γεγονός ότι έγινε μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, δίπλα στο φυλάκιο γέννα πολλά ερωτήματα και φέρνει στην επιφάνεια... κενά - για άλλη μια φορά.

Αστυνομικά τμήματα χωρίς περιπολικά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε περιστατικά. Δεν έχουν... μοχλούς να λειτουργήσουν, δεν έχουν προσωπικό.

Σε ένα κεντρικό αστυνομικό τμήμα μια 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας καλείται να διαχειριστεί ένα σοβαρό περιστατικό κι ένας σκοπός αντιλαμβάνεται το φονικό αφότου έχει πέσει νεκρή η νεαρή κοπέλα κι έχει ήδη αυτοτραυματιστεί ο δράστης.

Ένας σκοπός καλείται να έχει αντανακλαστικά, αντανακλαστικά τα οποία ενεργοποιήθηκαν κατόπιν εορτής και μια αξιωματικός υπηρεσίας αφήνει μια γυναίκα τρομαγμένη την οποία παρακολουθεί ο κακοποιητικός πρώην σύντροφός της, να φύγει από το τμήμα και να καλέσει μόνη της το 100.

Η δικαιοσύνη έρευνα την υπόθεση και η ΕΛ. ΑΣ αναζητά τυχόν ευθύνες.

Πριν όμως αναζητηθούν ευθύνες θα πρέπει να ερευνηθεί αν «όλα όσα πήγαν τόσο λάθος» και οδήγησαν στο να θρηνούμε μια ακόμη γυναίκα, μια νεαρή κοπέλα, έγιναν λόγω ελλείψεων ή λόγω παραλείψεων.

Η Κυριακή πήγε στο τμήμα για να ζητήσει βοήθεια και έφυγε από εκεί χωρίς καμία βοήθεια όπως αποδείχθηκε από την κατάληξη.

Η κατάθεση του φίλου της Κυριακής δείχνει ότι η αξιωματικός επέμενε η 28χρονη να προχωρήσει σε μήνυση όπως και μια ακόμη αστυνομικός ωστόσο η 28χρονη έφυγε από το τμήμα χωρίς να υποβάλει μήνυση και χωρίς να την συνοδεύσει περιπολικό όπως ζήτησε.

Η αξιωματικός υπηρεσίας που είχε ενημερωθεί από το θύμα ότι την παρακολουθεί ο σύντροφος της κάλεσε τον σκοπό να τον ενημερώσει ότι κατεβαίνει η νεαρή; Ή ενημέρωσε τον σκοπό να ερευνήσει έστω το σημείο μπροστά στο τμήμα για ύποπτο άνδρα; Είναι μόνο κάποια από τα ερωτήματα που θέτουν έμπειροι αστυνομικοί.

Η ολέθρια σχέση

Η Κυριακή είχε χωρίσει τον φονιά της πριν δύο μήνες. Ήταν χειριστικός και κακοποιητικός όπως είχε πει σε φίλο της. Του είχε δώσει ευκαιρίες γιατί πίστευε ότι θα άλλαζε.

Η σχέση τους ξεκινά το 2019 με την κοπέλα να νιώθει ευτυχισμένη στο πλάι του. Όμως ένα χρόνο μετά υποβάλει μήνυση σε βάρος του για απόπειρα βιασμού την οποία παίρνει πίσω. Χωρίζουν και στη συνέχεια είναι και πάλι μαζί. Την πείθει... Ο δράστης την χειρίζεται απόλυτα.

Τα επόμενα χρόνια - φαινομενικά ζουν μια ήρεμη ζωή με το κορίτσι να ανεβάζει φωτογραφίες μαζί του και να προχωρά σε αναρτήσεις που δείχνουν την αγάπη της προς το πρόσωπό του. Εκείνος το εκμεταλλεύεται. Τη θεωρεί κτήμα του. Η Κυριακή δεν αντέχει άλλο και τον χωρίζει δύο μήνες πριν το φονικό. Ο 39χρονος θέλει εκδίκηση, ή μαζί του ή με κανέναν.

Δύο μέρες πριν το φονικό την παρακολουθεί. Τριγυρνά γύρω από το σπίτι της με το μηχανάκι του. Η Κυριακή τον αντιλαμβάνεται και ζητά από φίλο της να την πάει στο τμήμα. Φοβάται ότι θα συμβεί κάτι κακό.

Ο 39χρονος όχι μόνο δεν πτοείται αλλά τους ακολουθεί και στήνει καρτέρι έξω από το τμήμα περιμένοντας να κατέβει. Μόλις την αντικρίζει παίρνει το μαχαίρι που είχε μαζί του και της καταφέρνει πέντε μαχαιριές. Προσπαθεί να βάλει τέλος στη ζωή του αλλά δεν τα καταφέρνει. Οι αστυνομικοί τον συλλαμβάνουν και τον οδηγούν αρχικά στο «Γεννηματάς» και στη συνέχεια στο «Δαφνί». Όπως από καλύπτεται εκτός από κακοποιητικός και εμμονικός έχει και ψυχιατρικό ιστορικό.

Σχετικές ειδήσεις